Marian Oprea trebuia sa ia aurul si sa bata recordul lumii. Sefii FRA visau la inca doua medalii. Locul patru a fost insa cel mai bun rezultat

Sapte fete si noua baieti, in total 16 sportivi a avut Romania la Mondialele de atletism in sala de la Moscova. Pe raboj, sefii FRA facusera si socoteala: 1-3 medalii, plus cateva clasari intre primele sase locuri. Agenda sperantelor era plina inainte de 10 martie, cand s-a dat startul CM de la Moscova. Intoarcerea, petrecuta ieri, pe Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti, a fost insa trista. Tricolorii s-au intors cu papornita goala din Rusia.

Marian Oprea (foto), omul de la care se astepta medalia de aur si doborarea recodului mondial la triplusalt, a terminat concursul doar pe locul patru. A fost, din pacate, si cea mai buna clasare la Mondialele moscovite. Aruncatorul de greutate Gheorghe Guset a fost al cincilea, iar Corina Dumbravean a sosit pe sase la 1.500 metri. Maria Cioncan n-a ajuns nici macar acolo, dezamagind si plangand in hohote. E drept, dupa o perioada de inactivitate.

Noul sef al FRA, Ilie Floroiu a promis ca se vor lua masuri drastice. E interesant ce va putea sa faca, el fiind produsul unui grup care l-a sprijinit sa ajunga in fruntea bucatelor atletismului romanesc.

Oprea promite in continuare

Detinator al unei performante foarte bune la triplusat, 17.74 m, Marian Oprea spune ca va bate totusi recordul mondial. "Asta a fost, atat s-a putut in conditiile date. E final de sezon. La anul voi incerca sa bat recordul mondial si cred ca voi si reusi", a spus primul medaliat olimpic al atletismului nostru.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.