Rapid - Rennes 2-0, Rapid - Hertha 2-0, Rapid - Hamburg 2-0. Trei meciuri identice statistic, trei victorii pe cit de surprinzatoare pe atit de glorioase. Doi marcatori. Daniel Niculae si Mugurel Buga. Doi golgeteri ai Cupei UEFA, cu cite opt goluri, doua mai mult decit Sevcenko si unul mai mult decit Ronaldinho. Ultimul, al lui Buga, poate chiar mai frumos. Cu doua minute inainte de finalul de gratie al meciului cu Hamburg, atacantul poreclit Pelé din Giulesti a finalizat cu calciiul pasa lui Daniel Niculae, sfidind o grupare germana uimita de agresivitatea elevilor lui Razvan Lucescu. In aproape aceeasi perioada a primei reprize, cei doi inversasera rolurile - pasa Buga, sut Niculae de la 35 de metri.

Nemtii si-au scos palaria

"Rapidul a jucat superb si a fost mai bun ca Hamburg in toate compartimentele, astfel ca merita sa se scoata palaria in fata lor. Inca nu au primit gol pe teren propriu in acest sezon al Cupei UEFA, lucru ce demonstreaza capacitatea lor defensiva. Hamburg are un munte de depasit in retur, astfel ca va fi interesant de vazut ce se petrece in Hamburg peste o saptamina", noteaza site-ul oficial al gruparii germane, care nu mai crede foarte mult in calificare: "Hamburg va avea nevoie de un miracol pentru a avansa in sferturile de finala ale Cupei UEFA.

Sustinut de un public partizan, Rapidul a sarit la jugulara lui Hamburg de la inceputul intilnirii, iar doua accidentari survenite in startul partidei (n.r. - Dica si Karamian) nu au deranjat formatia din Giulesti. Romanii, care au eliminat pe Feyenoord si care au surclasat in intregime pe Hertha in rundele anterioare, au demonstrat de ce Hamburg va fi fortata sa dea tot ce poate atunci cind va gazdui Rapidul saptamina viitoare".

Presa din Germania a criticat insa virulent evolutia lui Hamburg. "Mai intii Hertha, acum si Hamburg. In Cupa UEFA bintuie o boala inspaimintatoare: ciuma de Bucuresti. Hamburg s-a molipsit la fel de urit ca si Hertha, a pierdut tot cu 0-2", a notat publicatia "Berliner Zeitung". "Blamare in Cupa UEFA. Si SV Hamburg", si Schalke 04 sint la un pas de eliminare", titreaza si "Bild", care noteaza ca "saptamina neagra a fotbalului german pare fara sfirsit".

Sarbatoare moderata in Giulesti

Rapidistii au sarbatorit in surdina victoria istorica din Giulesti. "Este o victorie superba, o victorie meritata, dar vom avea meci dificil la Hamburg. Un 2-0 si nu am primit gol acasa. Noi ne gindim ca nu se poate pierde calificarea, dar pentru asta trebuie sa ne dam viata la Hamburg", avertizeaza antrenorul Razvan Lucescu. Entuziasmat de perfomanta Rapidului, patronul George Copos, care a urmarit meciul in compania selecta si deja familiara a presedintelui Traian Basescu si a premierului Calin Popescu Tariceanu, a anuntat marirea primelor in eventualitatea unui succes. "Prima totala de calificare va fi putin peste 300.000 de euro net. Sint mindru de baieti pentru ca s-au daruit total", a subliniat Copos.