De acum doi ani, de cand a zdrobit Germania la Bucuresti, nationala Romaniei nu a mai jucat vreun amical mai tare. Au fost confruntari cu echipa a doua a Nigeriei, cu Slovacia, Armenia sau Slovenia, poate doar intalnirea de la Le Mans, cu Coasta de Fildes, sa poata fi considerata mai acatarii.

Perioada 21-29 mai va fi o adevarata fiesta pentru suporterii romani. Mai ales pentru comunitatea compatriotilor nostri de peste Ocean, care, la 12 ani dupa cea mai buna performanta a nationalei - atingerea "sferturilor" la World Cup 1994 -, vor avea din nou sansa de a-i vedea pe viu pe "tricolori". Directorul tehnic al federatiei, Ionut Lupescu, a anuntat ieri cele trei nationale pe care le vom intalni in America: Uruguay (23 mai), Irlanda de Nord (26 mai) si Columbia (27 mai). Prima partida se va juca la Los Angeles, pe LA Coliseum, celelalte la Chicago, pe Soldier Field Stadium.

De pe urma turneului din SUA FRF se va alege cu cel putin 350.000 de euro. In functie de alte actiuni, suma ar putea urca pana la 500.000 de euro. FRF va suporta doar cheltuielile de transport ale nationalei, restul fiind acoperite de organizatori.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.