"Va fi foarte greu cu Valencia! Important este sa obtinem un rezultat strans in Spania si sa jucam calificarea acasa, unde terenul o sa fie foarte greu. Noi suntem deja obisnuiti cu noroaiele, dar spaniolii nu au mai vazut asa ceva", declara Andrei Cristea, la reunirea lotului Stelei. Atacantul "militarilor" glumea atunci cand spunea aceste lucruri, dar starea in care se afla suprafata de joc din Ghencea indica o situatie tragica. Dupa "episoadele" din partidele Romania-Norvegia si Steaua-Liverpool, cand jucatorii s-au afundat pana la glezne in noroi, dand nastere unor scene care au facut inconjurul lumii, ne indreptam spre o noua rusine nationala, programata pentru 24 februarie, o data cu desfasurarea partidei retur dintre Steaua si Valencia, din "16-imile" Cupei UEFA.

In acest moment, in Bucuresti exista maidane care arata mult mai bine decat suprafata de joc din Ghencea. Asa-zisul gazon arata mai degraba ca un camp ce asteapta sa fie arat, cu cate o tufa de iarba din loc in loc. Muncitorii angajati sa faca minuni pana la ora meciului cu spaniolii se invart fara prea mult chef, neincrezatori ca isi pot duce treaba la bun sfarsit. "O sa fie iar dezastru! Nu cred sa iasa iarba, mai ales ca am auzit ca din februarie vine ninsoarea", a marturisit unul dintre oamenii in salopeta, care avea in grija furtunele ce brazdeaza de-a latul dreptunghiul cenusiu. Astfel, in loc sa isi aleaga crampoanele, fotbalistii Stelei si ai Valenciei ar trebui sa se gandeasca la niste cizme de cauciuc pentru intalnirea de pe 24 februarie.

Visatul dreptunghi verde si cercul vicios

Anul trecut, dupa terminarea turului de campionat, Gigi Becali anunta ca va cumpara un covor de iarba pentru a renova arena din Ghencea, in perspectiva partidei internationale din primavara. Patronul stelist a intarziat, insa, sa faca demersurile necesare pentru schimbarea suprafetei de joc, iar Ministerul Apararii Nationale a amenintat ca isi va lua inapoi stadionul pe care il inchiriase lui Becali cu conditia ca acesta sa rezolve spinoasa problema a gazonului. Pe de alta parte, conducatorul Stelei a sustinut ca el nu are cum sa investeasca in stadion, atata timp cat nu este al lui sau nu ii va fi concesionat pe o perioada lunga. Dupa cateva "valuri" facute in special de declaratiile lui Becali, in care acesta ameninta ca va muta Steaua pe Cotroceni sau la Craiova, s-a asternut din nou linistea peste acest caz.

O liniste similara cu cea care ii incearca pe muncitorii care plimba roabele de pamant, stiind ca nu s-a inventat, inca, metoda prin care sa transformi, peste iarna, o bucata de camp intr-un teren precum cel de pe "Old Trafford". Mai sunt, insa, numai 37 de zile pana la "furtuna". Intrucat exista chiar posibilitatea ca terenul sa fie catalogat de UEFA drept impracticabil, conducatorii Stelei trebuie sa se gandeasca la solutiile de rezerva, care sunt stadionul din Cotroceni, din Giulesti sau cel din Soseaua Stefan cel Mare.

Varianta de rezerva traditionala pentru cluburile bucurestene, Stadionul National din Complexul "Lia Manoliu", cade si ea, arena fiind in plin proces de renovare pana in... iulie!

Stadionul Dinamo, o varianta imposibila

Terenul "cainilor rosii" este una dintre alternativele unde Steaua ar putea disputa partida retur cu Valencia. Totusi, in virtutea animozitatilor dintre cele doua cluburi rivale este putin probabil ca militarii sa accepte "mila" dinamovistilor. "Noi suntem de acord, dar nu cred ca Gigi Becali va apela la o asemenea varianta!", a declarat Nicolae Badea.

Caracteristici

Locuri: 15.300 locuri (toate pe scaune)

Nocturna: 1.700 lucsi

Cotroceniul, singura solutie viabila

Urmand exemplul concitadinei Dinamo, gruparea lui Gigi Becali poate apela la serviciile oferite de arena din Cotroceni. Privit ca un "neutru" in relatiile cu dusmanii de moarte ai Stelei, Nationalul lui Gino Iorgulescu are nevoie de bani si nu i-ar strica 50.000 de dolari in cont, acum cand vistieria este aproape goala. In concluzie, stadionul din Parcul cu Platani este in acest moment singura solutie viabila ce poate fi acceptata fara rezerve de stelisti.

Caracteristici

Locuri: 14.500 locuri (toate pe scaune)

Nocturna: 1.670 lucsi

Stadionul Giulesti nici macar nu intra in calcul!

Cu toate ca din primavara trecuta Stadionul Giulesti s-a "imbracat" cu un gazon nou, daca nu cel mai bun din tara, sansele ca Steaua sa dispute partida cu Valencia sunt aproape nule. In principiu, Dinu Gheorghe a afisat o atitudine diplomatica de genul "daca putem sa ajutam o echipa romaneasca, nu vad de ce am spune nu", dar avand in vedere disensiunile existente intre Gigi Becali si nou-investitul vicepremier George Copos, disputarea unei partide a Stelei in Giulesti este un "cosmar" pentru ambele tabere.

Caracteristici

Locuri: 19.000 locuri (toate pe scaune)

Nocturna: 1.400 lucsi


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.