Valeriu Nicolae este diplomatul care a avertizat UEFA cu privire la manifestarile rasiste de pe stadioanele din Romania, sesizarea sa ducand la suspendarea pentru un meci din Cupele Europene a stadionului din Ghencea.

Directorul Networkului European al Organizatiilor Rrome (NEOR) a participat la inceputul lunii la o conferinta desfasurata sub egida "Antitiganism pe stadioane - contra rasismului in sport" si a fost unul dintre vorbitorii celor trei workshopuri, respectiv pe sudul si estul Europei.

Nicolae a afirmat ieri: "Spun cu toata convingerea ceea ce am sustinut si la simpozionul de la Barcelona. Sigur ca inca mai sunt incidente rasiste pe stadioane, dar in mod clar e un fenomen in scadere in Romania. Sa asteptam, insa, returul, sa vedem cum si cat s-au civilizat arenele de sport in tara".

A primit amenintari din cauza Stelei

Dupa ce luarea sa de pozitie de anul trecut a dus la suspendarea arenei din Ghencea pentru o etapa - echipa lui Gigi Becali fiind nevoita sa dispute meciul cu Valerenga, din primul tur al Cupei UEFA, la Constanta - Nicolae a marturisit: "Nu am picat in scandalul cu Steaua, ci am jucat un rol acolo. Am primit si amenintari, insa nu cred ca numele celor care au facut-o sunt foarte importante. Nu vreau sa le fac publicitate gratuita. Am incercat sa ma concentrez pe partile bune ale demersului meu de atunci".

Ce vrea sa spuna Nicolae?: "Faptul ca Ionut Lupescu, managerul Federatiei Romane de Fotbal, a vrut sa vina la conferinta si apoi faptul ca l-a trimis pe Daniel Prodan la Barcelona e un pas inainte... Desi bulgarii, de exemplu, au profitat de faptul ca antrenorul nationalei lor traieste in capitala Cataluniei si l-au delegat la consfatuire chiar pe Hristo Stoicikov!".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.