Fostul impresar nu a urmat exemplul lui Gica Popescu in ceea ce priveste achitarea benevola a impozitelor pentru eventualele sume nedeclarate din transferul lui Bratu. In aceste conditii, Garda Financiara a extins ancheta si, in functie de concluzii, ar putea pasa cazul Parchetului General

Aproape toate transferurile din Romania ultimului deceniu au fost suspectate de bani negri, cazurile "Bratu’’ si "Mutu" fiind primele care au ajuns pe masa anchetatorilor. Si surprizele nu s-au lasat asteptate. Gica Popescu a recunoscut dupa trei ani si mai multe dezvaluiri in presa ca a incasat un milion de dolari de la Galatasaray din transferul lui Bratu, platind impozite de 400.000 de dolari inainte ca ancheta sa fie pasata Parchetului pentru investigatii de natura penala.

Conform presedintelui ANAF, Garda Financiara continua verificarile in acest caz, dupa ce Ioan Becali si clubul Rapid au refuzat sa recunoasca diferentele incasate. In plus, ancheta privind transferul lui Adrian Mutu de la Dinamo la Internazionale Milano ia amploare. Conform unor informatii aparute in presa italiana, atacantul roman ar fi fost transferat de la Dinamo la Internazionale Milano in luna ianuarie a anului 2000 in schimbul a sase milioane de dolari, cu 3,9 mai mult decit apare in documentul de transfer aflat in posesia gruparii Dinamo.

Garda Financiara la Dinamo

Dupa ce au luat documentatia de la Federatia Romana de Fotbal, Garda Financiara a descins simbata si la Dinamo pentru a verifica actele.

"Documentatia releva ca suma stipulata in contractul de transfer, de 2,1 milioane de dolari, a fost incasata integral de catre clubul Dinamo, prin virament bancar. Aceasta suma este in concordanta si cu contractul de munca al jucatorului, inregistrat la Liga Profesionista de Fotbal", motiveaza fostul club al MI intr-un comunicat. Oficialii ANAF au confirmat aceasta suma, insa se asteapta si varianta din Italia.

"Asteptam actele din Italia"

"Exista suspiciuni ca s-ar fi incasat sase milioane de dolari pentru transferul lui Mutu in Italia, astfel ca am cerut de la Internazionale Milano documentele de transfer. Conform procedurilor standard, acestea pot dura si sase luni, la fel cum este adevarat ca pot sa ajunga in Romania in citeva zile", ne-a declarat ieri Sebastian Bodu. Intrebat de ce nu a facut sesizare la Parchet in urma neregulilor descoperite pina in prezent, seful ANAF a precizat: "Gica Popescu a platit voluntar acel impozit, fara sa primeasca vreo somatie de la noi.

Garda Financiara inca verifica modul cum s-a derulat tranzactia in cazul 'Bratu>>, astfel ca nu exista inca niste concluzii clare. In momentul in care ancheta va fi finalizata, in functie de rezultate, se va decide daca este cazul sau nu sa existe o sesizare la Parchet. Situatia este similara in cazul 'Mutu>>: exista acele suspiciuni care trebuie verificate inainte de a se face o plingere la Parchet".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.