Atacantul camerunez Samuel Eto’o a fost invitat sa viziteze Zaragoza, impreuna cu familia sa, pentru a constata ca cetatenii acestui oras nu sunt rasisti. Invitatia a fost facuta chiar de primarul Zaragozei, Juan Alberto Belloch, in urma incidentului petrecut sambata, cu ocazia meciului dintre Real Zaragoza si FC Barcelona, in cursul caruia Eto’o a fost victima scandarilor rasiste ale suporterilor echipei gazda.

Fotbalistul camerunez a vrut sa plece la vestiare, dar a fost convins de antrenorul sau, Frank Rijkaard, si de coechipieri sa ramana pe teren pana la finalul jocului. "Nu am fost la acest meci, dar am auzit la radio ceea ce s-a intamplat si am simtit o mare rusine. Mi se pare un lucru revoltator si am decis sa fac ceva in acest sens", a declarat primarul Belloch, care, in invitatia adresata adresata lui Eto’o, a scris: "Vreau sa va ofer sansa sa-i intalniti pe oamenii din orasul meu. Zaragoza este prietenos, deschis, tolerant si un loc multi-cultural. Doresc sa va arat dumneavoastra si familiei dumneavoastra pregatirile pe care le facem in vederea gazduirii Expo 2008, care va fi un simbol al respectului fata de culturile din intreaga lume".

Clubul din Zaragoza a fost amendat cu 9.000 de euro pentru incidentul de la meciul cu FC Barcelona, dar Comisia Spaniola impotriva violentei a anuntat ca amenda este insuficienta, solicitand aplicarea unui sanctiuni mai drastice in acest caz. Eto’o insusi a sugerat ca stadionul din Zaragoza ar trebui suspendat pe o perioada de cel putin un an.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.