Mark Bosnich si Adrian Mutu au ceva in comun: amandoi au fost dati afara de Chelsea dupa ce au fost depistati pozitiv la un control antidoping. Dupa doi ani, portarul australian recunoaste ca inca lupta impotriva dependentei.
La sfarsitul saptamanii trecute, Mark Bosnich sarea in ajutorul lui Adrian Mutu. Fostul portar al lui Chelsea spunea ca gruparea londoneza ar fi trebuit sa ii ofere jucatorului roman o a doua sansa. Ulterior, Bosnich a acceptat sa vorbeasca deschis despre situatia sa intr-un interviu acordat cotidianului australian The Age. Fostul jucator al lui Chelsea a recunoscut ca inca ia cocaina, dar ocazional. El accepta resemnat faptul ca si-a distrus cariera, insa spune ca acum batalia sa cu drogurile este "in totalitate sub control".
DEPRESIE. Bosnich a cazut intr-o stare depresiva grava dupa ce a fost dat afara de Chelsea, in decembrie 2002, pentru ca fusese depistat pozitiv la un control antidoping. "A existat o perioada cand luam 10 grame de cocaina pe zi. Eram la pamant. Acum tin insa situatia sub control. Sunt atat de sanatos cat pot fi in acest caz. Cel mai important lucru este ca in fiecare dimineata cand ma trezesc pot respira. Sunt foarte norocos ca mai pot face asta", a spus Bosnich. El a povestit ca a devenit dependent de droguri din dragoste. Iubita sa, modelul Sophie Anderton, avea mari probleme. "Eram disperat sa o ajut. Am vrut sa o sperii. I-am spus ca de fiecare data cand va lua o linie, eu voi lua doua. Privind inapoi, oamenii ar putea spune ca am fost idiot. Intre prostie si curaj e o linie foarte subtire. Tot ce am facut a fost sa ma indragostesc si sa pun acea persoana mai presus de orice. In acel moment, acea persoana era mai importanta decat fotbalul. Asa cum spunea Luther King, viata nu are valoare decat daca gasesti ceva pentru care sa mori".
SINCER. Fostul portar australian crede ca e mai bine sa fie sincer: "Nu o sa ma apuc sa spun ca, gata, de acum nu mai am acest obicei. E la fel ca si cum un alcoolic ar spune ca niciodata nu se va mai atinge de bautura". Ca si Mutu, el a recunoscut ca in acele momente nu s-a gandit la consecinte. "Cum puteam sa ma gandesc ca lucrurile merg rau, daca la sfarsitul unei zile eram destul de norocos sa joc pentru una dintre cele mai mari echipe din lume. "


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.