Adunarea generala a federatiei romane de box s-a reunit, miercuri, in Sala Olimpia din capitala. In cadrul sedintei s-au aprobat cateva modificari ale statutul federatiei, impuse de noua lege a sportului.

Cea mai importanta prevedere a noului statut, este modificarea varstei minime, pentru un boxeor profesionist, de la 22 de ani, cat era initial, la 18 ani. Un alt aspect notabil este libertatea acordata de guvern cu privire la incheierea contractelor de munca sau a conventiilor civile.

Scandalul iscat de hotararea Agentiei Nationale de Sport de a nu acorda puncte cluburilor pentru participarea in Cupa Romaniei la box nu a putut fi omis de pe ordinea de zi. Asociatiile sportive primesc un buget anual in functie de punctajul acordat de ANS. Presedintele federatiei romane de box, Rudel Obreja, a subliniat ca decizia autoritatilor statului este nedreapta si va face demesurile necesare pentru remedierea situatiei. "Am cerut si eu lamuriri reprezentatului ANS, dar acesta, nefiind de specialitate, nu a putut sa ni le ofere. Este regretabil ca se intampla asa ceva pentru ca nu este normal sa promiti ceva si sa nu te tii de cuvant".


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.