Capitanul madrilenilor cere ca acest termen sa nu mai fie folosit, deoarece a facut cel mai mult rau clubului. Altfel, Carlos Sainz doreste sa fie presedinte la Real

Dupa ce Roberto Carlos s-a declarat indiferent la demisia presedintelui Florentino Perez, au aparut reactiile celorlalti jucatori cu nume de la Real. Desi a parut afectat de plecarea celui care i-a inventat pe "galactici", capitanul si emblema gruparii din Madrid, Raul (foto), a declarat: "Sper ca nu va mai fi folosit termenul de 'galactic>>, deoarece a facut mult rau in ultimii ani. Sper ca toata lumea ne va percepe ca sportivi profesionisti, care apara un club cu numerosi suporteri". Referindu-se la disensiunile din cadrul lotului, Raul a precizat: "Noi sintem profesionisti si prietenia nu are nimic de-a face, noi ne respectam. Daca Perez a vorbit despre comportamente care nu au fost adecvate, trebuia sa dea nume".

Pe de alta parte, David Beckham, fotbalistul suspectat ca a fost adus pentru a vinde tricouri si pentru a intra pe piata asiatica, a declarat: "Trebuie sa-l felicitam pe Florentino Perez pentru ca a adus numai jucatori de valoare. Eu sint fericit aici si as dori sa ramin. Oricum, am contract cu Real pina la finalul sezonului viitor si nu doar Florentino, ci si ceilalti membri ai conducerii clubului si-au exprimat dorinta ca eu sa ramin". Noul presedinte, Fernando Martin, va avea un adversar redutabil in persoana fostului campion de raliuri Carlos Sainz, care si-a manifestat interesul pentru acest post.

Cifrele Realului

Astfel, AFP a scos in evidenta cifrele impresionante ale Realului. Dintre acestea, a impresionat salariul mediu al jucatorilor cu nume ca Zidane, Raul, Ronaldo, Beckham, Roberto Carlos, Casillas - sase milioane de euro, dar si unele investitii nereusite, cum ar fi transferul lui Woodgate, care nu a jucat nici un meci in sezonul precedent, desi s-au platit 22 de milioane de euro pentru el.

De asemenea, Real are in medie 70.000 de spectatori pe meci, Perez a achitat o datorie a clubului de 380 de milioane de euro in 2001, a platit cel mai scump transfer, 75 de milioane de euro pentru Zidane, si a semnat un contract de sponsorizare de 120 de milioane de euro pentru cinci ani, iar cifra de afaceri a madrilenilor in sezonul 2004/2005 a fost de 275 de milioane de euro, record mondial.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.