Ministrul Transporturilor din Vietnam a pariat pe meciuri din Europa peste sapte milioane de dolari, in timp ce un alt oficial a jucat 1,8 milioane doar in luna decembrie. Banii proveneau din ajutoare internationale
Pariurile sportive scot la iveala noi ilegalitati cu sume uriase. In Vietnam, unde astfel de jocuri sint interzise prin lege, ministrul Transporturilor, Dao Dinh Binh, este cercetat pentru ca ar fi pariat peste sapte milioane de dolari din banii statului pe meciuri de fotbal din Europa, fondurile folosite de Dao Dinh Binh provenind din ajutoare internationale, in special din Japonia. In acelasi caz a fost arestat, in luna ianuarie, Bui Tien Dung, director general insarcinat cu infrastructura grea, care a fost acuzat ca a pariat 1,8 milioane de dolari pe meciurile de fotbal engleze si spaniole, numai in cursul lunii decembrie.

Potrivit presei, in dosar se mai regasesc numele a 22 de politisti, suspectati ca ar fi implicati in afacere, al caror sef este Nguyen Trung Hieu, fugit deja din Vietnam cu destinatia Macao sau Hong Kong, unde exista alte astfel de retele. Curioasa este reactia primului-ministru, Phan Van Khai, care i-a cerut lui Dao Dinh Binh sa-si faca autocritica si sa explice, pina pe 15 martie, rolul sau in aceasta afacere. Vietnamul a devenit cunoscut in lumea fotbalului nu cu mult timp in urma, cind zeci de fotbalisti, arbitri si antrenori au fost anchetati pentru trucari de meciuri din campionatul national.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.