Tricolorii au disputat azi al doilea meci amical al turneului din Cipru,elevii lui Piturca intalnind nationala Sloveniei

Romania a reeditat scorul din victoria cu Armenia, golul echipei noastre fiind reusit de Ionut Mazilu (minutul 21),care a reluat excelent in coltul lung o centrare venita de pe partea stanga de la fundasul lui Sahtior, Razvan Rat. Cealalta reusita a noastra a fost un autogol. Pecnik (minutul 53) si-a introdus balonul in proprie poarta, dupa ce Mazilu a centrat bine in mijlocul careului. Victor Piturca a mizat de aceasta data pe titulari, dupa ce ieri a preferat sa utilizeze o formula de joc cu mai multi jucatori care n-au fost obisnuiti cu prima reprezentativa.

Romania a dominat meciul. Slovenia a reusit de putine ori sa puna in real pericol poarta aparata de Lobont in prima repriza si de Dani Coman in mitanul secund.

Inceputul meciului a apartinut echipei noastre, Mazilu ratand o ocazie imensa in minutul 7, cand a irosit o ocazie singur cu portarul sloven. In continuare, tricolorii au presat careul adversarilor, dar s-au dovedit ineficienti in fata portii. Contra a prins un sut bun de la marginea careului (minutul 19), dar mingea a fost pe mijlocul portii. Apoi Dorinel Munteanu a trimis un balon puternic de la distanta, mingea ducandu-se peste poarta slovenilor. Daniel Niculae si-a incercat si el norocul cu un sut din lateral dreapta, cateva minute mai tarziu,dar tabela a ramas neschimbata pana la sfarsitul primei reprize.

Mitanul secund a debutat cu o ocazie mare ratata de Cocis, mijlocasul echipei noastre trimitand cu capul putin pe langa poarta. A urmat apoi autogolul comic al slovenilor, Romania desprinzandu-se pe tabela de marcaj. Slovenii s-au trezit din letargie dupa ce s-au vazut condusi la doua goluri diferenta, Coman salvand de pe linia portii o minge trimisa inselator de un varf sloven. Pana la sfarsitul meciului, fostii nostri adversari din preliminariile Campionatului Mondial din 2002 au incercat din rasputeri sa reduca din diferenta, insa n-au reusit sa strapunga defensiva condusa de portarul lui Rapid, Dani Coman.

Asadar, tricolorii inving meritat cu 2-0, dupa un joc pe care l-au controlat aproape in totalitate. Romania castiga turneul cipriot,dar Armenia si Slovenia nu au reprezentat niste adversari redutabili, care sa puna cu adevarat probleme echipei antrenate de Victor Piturca.

Romania - Slovenia 2-0 Mazilu (21) Pecnik (autogol, 53)

Romania
Antrenor: Victor Piturca
Bogdan Lobont 6
('46) Dani Coman 6,5
Cosmin Contra 5
('87) Valentin Badoi
Gabriel Tamas 7
Cristian Chivu 6
('87) Adrian Iencsi
Razvan Rat 7
Ovidiu Petre 7
('83) Mirel Radoi
Dorinel Munteanu 7
('74) Bogdan Patrascu 6,5
Florentin Petre 6
('74) Daniel Oprita 5
Razvan Cocis 6,5
Daniel Niculae 6
Ionut Mazilu 8
('85) Tiberiu Balan

Cum s-au marcat golurile
1-0 / inscrie Ionut Mazilu,cu latul,dupa o centrare foarte buna venita de la Rat
2-0 / Mazilu reuseste o centrare excelenta de pe partea stanga,iar un fundas sloven loveste balon defectuos si inscrie in proprie poarta

CHEIA MECIULUI: evolutia foarte buna a lui Dani Coman,care a dat multa siguranta tricolorilor
ONE - MAN - SHOW: Ionut Mazilu,autor al primului gol si cel care a contribuit decisiv prin centrarea sa la autogolul din repriza secunda.
GAFA MECIULUI: Autogolul lui Pecnik
ARBITRAJ: Destul de bun, dar nici jocul nu a pus probleme centralului intalnirii.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.