Filipescu (32 de ani) este singurul roman care a evoluat vreodata la adversara stelistilor din "optimile" Cupei UEFA. Desi fotbalistul elvetienilor de la FC Zürich nu mai vorbeste cu presa din anul 2003, "Felipe" a tinut sa transmita staff-ulului tehnic din Ghencea urmatorul mesaj: "Sunati-ma, va pot ajuta!".

Iulian Filipescu a debutat pe prima scena a fotbalului romanesc in 1992, la un meci Steaua -FCM Bacau 2-0. In tricoul "ros-albastru", fostul international a participat in trei editii ale Ligii Campionilor si a fost de cinci ori campion al Romaniei. Din Ghencea, Filipescu a ajuns in Turcia, la Galata, unde a castigat alte trei campionate.

Pasul catre adevaratul fotbal european l-a facut in 1998, cand Betis Sevilla l-a transferat de la Galata. In Spania, "Felipe" a rezistat pana in 2003, timp in care "alb-verzii" au retrogradat in 2000, revenind insa un sezon mai tarziu in Primera Division.

Un episod interesant din cariera lui Iulian Filipescu s-a petrecut in vara anului 2003. Aflat in Spania, impresarul jucatorului, Giovani Becali, s-a dat in petic in fata presedintelui clubului, Manuel Ruiz Lopera. Din cauza faptului ca oficialul spaniol dorea rezilierea contractului romanului, Giovani a iesit la atac. "Impresarul l-a acostat pe Lopera in plina strada, l-a agresat si l-a jignit numindu-l "fiu de catea"", a notat la acea vreme cotidianul "Marca". In acest mod se incheia periplul lui Filipescu la Betis Sevilla.

FC Zürich a fost urmatoarea sa destinatie. La echipa elvetiana la care evolueaza, "Felipe" e considerat "stalpul" apararii. In acest sezon, Zürich se bate la titlu cu Basel, fiind la sase puncte distanta de acestia, dupa ce a castigat in ultima etapa cu Thun, pe teren propriu, cu 1-0.

Contactat in Elvetia, Filipescu tocmai sosise de la un antrenament al echipei. "Stiti ca eu nu vorbesc cu presa, nu stiu de ce mai sunati...", a fost prima reactie a jucatorului cand a aflat cine il cauta. Desi subiectul era reprezentat de confruntarea Steaua - Betis, fostul international nu a vrut sa dea sfaturi echipei de suflet prin intermediul mass-media.