Romania a invins greu Armenia, echipa care ne-a impiedicat sa ne calificam la CM 2006 si care ieri ne-a amintit ce inseamna neputinta. Victor Piturca a trimis pe teren o formula de echipa cu noua fotbalisti din campionatul intern si doi stranieri: Iencsi si Patrascu.

Romanii au inceput slab, permitandu-le armenilor sa controleze adesea jocul in primele 25 de minute. Dupa un sfert de ora, Mkrchtian a scapat singur in careul lui Coman, dar a sutat peste transversala. Doua minute mai tarziu, dinamovistul Zicu a ratat cu nonsalanta singura ocazie de gol a romanilor din primul mitan, trimitand de la 7 metri in portarul Berezovski. Cea mai controversata faza a primei parti s-a petrecut in minutul 32, cand Tiberiu Balan a fost cosit de unul dintre fundasii armenilor, dar arbitrul Tsachilides a refuzat sa acorde lovitura de pedeapsa.

Tricolorii au iesit de la cabine mult mai motivati, iar Tibi Balan si Zicu au ratat pe rand deschiderea scorului. Piturca si-a dat seama ca jocul elevilor sai scartaie si a inceput sa-i introduca pe titularii obisnuiti. Intrarile lui Dorinel Munteanu si Razvan Cocis au schimbat decisiv soarta partidei, cei doi aflandu-se la originea majoritatii fazelor de poarta din ultima parte a meciului. Veteranul in varsta de 37 de
ani a limpezit jocul liniei mediene.

In minutul 72, Munteanu a executat o lovitura libera din marginea careului, iar Maftei s-a inaltat peste apararea adversa si din 6 metri a plasat o lovitura de cap, respinsa de Berezovski chiar in ceafa rapidistului, care astfel a reusit primul gol la nationala, mai mult sau mai putin cu voia sa. Cu patru minute inainte de final a venit randul lui Cocis sa iasa la rampa. Florentin Petre a pasat in fata portii, iar acesta a reluat fara preluare balonul in plasa. 2-0 e un scor mai aproape de realitatea reprizei secunde, dar cosmarul numit Armenia ne-a facut sa tusim in prima parte a meciului.

"Dorinel Munteanu mai poate sa joace inca cinci ani la echipa nationala."
Mircea Sandu, presedinte FRF

"Daca Dorinel mai are de jucat cinci ani la nationala, pentru mine va fi mai bine mai tarziu decat niciodata."
Bogdan Patrascu

"Era normal sa fie mai greu, pentru ca am inceput cu o echipa tanara si s-a vazut ca a avut emotii."
Dorinel Munteanu


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.