Selectionerul Victor Piturca a anuntat ca atacantul lui Juventus nu se va mai alatura lotului din turneul cipriot, motivind o accidentare survenita in ultimul meci de campionat al Batrinei Doamne contra lui Lecce

Prima actiune a nationalei din acest an, traditionalul turneu din Cipru, a inceput cu peripetii pentru selectionerul Victor Piturca si a continuat nefericit. In timp ce stelistul Mirel Radoi a pus capat celor noua luni de suspendare de la nationala printr-o "spovedanie" fata de selectioner, Piturca a fost fortat sa opereze prima modificare in lot inca din ziua reunirii, Maftei fiind chemat sub tricolor in locul accidentatului Dorin Goian. Dupa primul antrenament din Cipru, sustinut duminica seara, selectionerul a mai primit o veste proasta.

Liderul "tricolorilor", atacantul lui Juventus Torino Adrian Mutu, nu se va mai prezenta in cantonament, desi era asteptat sa completeze lotul in cursul zilei de ieri. "Din nefericire, o accidentare mai veche a lui Mutu a recidivat in meciul cu Lecce si el nu va mai putea veni in Cipru", a sustinut Victor Piturca referitor la atacantul lui Juve, care a evoluat 84 de minute pentru Batrina Doamna in partida de duminica.

Piti, multumit de lot

Chiar si in aceste conditii, Piti s-a declarat multumit de jucatorii pe care ii are la dispozitie. "Sint bucuros sa am la dispozitie un lot foarte apropiat de cel standard. Jucatorii de la Steaua si de la Rapid au disputat deja doua meciuri importante, restul mai mult jocuri amicale. Echipa s-a prezentat bine, sper sa avem o actiune reusita si sa fie o experienta utila in vederea meciurilor oficiale din campania de calificare pentru Euro 2008", au fost primele concluzii ale selectionerului.

Azi, cu armenii

Primul meci-test pe care il vor disputa "tricolorii" va avea loc astazi, de la ora 17.00, in compania Armeniei (in direct la TVR). Cum amicalul nu este prevazut in calendarul FIFA, cel mai probabil nationala va evolua doar cu jucatorii din campionatul intern. In functie de rezultate, "tricolorii" vor evolua miine, tot de la ora 17.00, in compania Ciprului sau a Sloveniei, ultima - adversara a Romaniei in preliminariile Campionatului European din 2008. •

FRF tine la drepturi

Partidele "tricolorilor" din Insula Afroditei vor fi transmise la radio de postul public si de Total Sport FM. In ceea ce priveste drepturile pentru meciurile de acasa ale nationalei acordate de FRF postului Total Sport FM fara licitatie, situatia este inca incerta. Desi Consiliul Concurentei a solicitat reluarea procedurilor de acordare intrucit postul nu respecta legislatia din domeniu, directorul general al FRF, Ionut Lupescu, sustine ca nu va renunta la contractul cu Total Sport FM. "Daca are cineva vreo problema cu drepturile, sa contacteze avocatii nostri. Nu vom face licitatie", ne-a precizat oficialul federal. In replica, presedintele CNA, Ralu Filip, a amenintat cu represalii. "Nu putem face nimic pina la primul meci. Daca va transmite Total Sport FM, vom sanctiona postul", sustine Ralu Filip.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.