Hamburg SV, adversara Rapidului din optimile de finala ale Cupei UEFA, se afla momentan pe locul secund in campionatul Germaniei.

Fotbalistii antrenati de neamtul Thomas Doll (FOTO) au adunat 47 de puncte in 22 de etape, fiind la 8 puncte in spatele liderului Bayern Munchen, desi i-au invins pe bavarezi, in etapa a saptea, cu 2-0, la Hamburg. Interesant este faptul ca returul acestui meci este programat cu cinci zile inainte de partida din Giulesti dintre Rapid si Hamburg, asa cum si Hertha i-a intalnit pe bavarezi inainte de prima partida pe care au disputat-o in fata romanilor. Hamburg a invins ambele adversare din Bundesliga ale Rapidului din Cupa UEFA cu 2-1: pe Vfb Stuttgart in deplasare, iar pe Hertha Berlin acasa. In acest wee-kend, elevii lui Doll vor intalni din nou pe Stuttgart, in etapa a 23-a a campionatului. In Cupa Germaniei, Hamburg a fost eliminata in turul al treilea chiar de marea rivala din campionat, Bayern Munchen. Bayern s-a impus in acel meci cu 1-0.

Hamburg a ajuns in Cupa UEFA dupa ce a castigat una dintre cele trei finale ale Intertoto. Echipa germana a invins pe Valencia cu 1-0, pe teren propriu, apoi in Spania a terminat la egalitate, 0-0. In UEFA, Hamburg a eliminat in primul tur pe FC Copenhaga (1-1 in Germania si 1-0 in deplasare), apoi s-au clasat pe locul al doilea in grupa A, in care s-au mai aflat AS Monaco, Slavia Praga, Viking Stavanger si TSKA Sofia. Germanii i-au invins cu 1-0, in deplasare, pe bulgari, apoi au castigat pe teren propriu in fata lui Viking cu 2-0. In al treilea meci, Hamburg a pierdut cu 0-2 la Monaco, dar a batut cu acelasi scor pe Slavia Praga in al patra partida.

Astfel, jucatorii din Germania au acumulat noua puncte, la fel ca si liderul clasamentului, AS Monaco. In "saisprezecimi", Hamburg a trecut de elvetienii de la FC Thun. Fotbalistii din tara cantoanelor s-au impus in tur, pe teren propriu, cu 1-0, dar au fost infranti de nemti in retur cu 0-2 si au pierdut calificarea. Cei mai valorosi jucatori ai Hamburgului sunt brazilianul Ailton, olandezii Nigel de Jong si Rafael van den Vaart, iranianul Mehdi Mahdavikia si japonezul Takahara.

Nemtii au prins frica romanilor

Echipa germana a anuntat pe propriul site de internet disputa cu Rapid din optimile de finala ale Cupei UEFA. "Hamburg va intalni in "optimi" formatia romana Rapid Bucuresti, care a scos din competitie atat pe Hertha Berlin, cat si pe Feyenoord Rotherdam si care va fi cu siguranta greu de batut", se arata pe site-ul oficial al clubului.

"Rapid i-a eliminat pe gigantii de la Feyenoord Rotherdam, asa ca antrenorul Thomas Doll va trebui sa-si avertizeze jucatorii", mai scria site-ul nemtilor.

Istorie

In 1887, pe 29 septembrie, s-a infiintat "Sport-Club Germania von 1887 ", unul dintre cele trei cluburi care au fuzionat pe 1 iunie 1919 si au format Hamburg SV. In 1963, Hamburg s-a aflat printre cele 16 cluburi care au infiintat Bundesliga. Echipa germana are in palmares trei titluri de campioana a Germaniei (1979, 1982 si 1983), trei Cupe ale Germaniei (1963, 1976 si 1987), o Cupa a Cupelor (1977) si o Cupa UEFA (1983).

Dinamo i-a batut

SV Hamburg a fost eliminata de Dinamo in turul al II-lea al Cupei Campionilor Europeni, in sezonul 1983-1983, nemtii fiind atunci detinatorii Cupei UEFA. Dinamovistii s-au impus la Bucuresti cu 3-0 (marcatori Augustin, Multescu si Orac), apoi au pierdut in Germania cu 2-3 (marcatori Talnar si Multescu).


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.