Nationala de handbal masculin a Romaniei a invins cu 31-22 (14-9) selectionata similara a Estoniei in al patrulea sau meci din preliminariile pentru Euro 2006 si in urma acestui rezultat este ca si calificata pentru play-off-ul competitiei, care va avea loc in luna iunie. Victoria de la Tallin era cea de care elevii lui Petre Ivanescu, Lucian Rasnita si Nicolae Munteanu aveau nevoie pentru a-si asigura pozitia a doua a clasamentului, cea care (alaturi de primul loc, ocupat de Ucraina) duce in ultima faza a meciurilor preliminare.

Paradoxal, partida de la Tallin a fost mai usoara pentru Romania decat cea castigata in fata Estoniei la Oradea (30-22), cand abia finalul jocului a facut diferenta. Cu aceiasi Ghionea (10 goluri) si Paraianu (6) in zi excelenta, cu portarul Stanescu excelent intre buturi, romanii au dominat de la un cap la altul, fara a lasa nici o sansa unei formatii care spera sa invinga si chiar sa urce pe pozitia a doua a clasamentului. Nu a fost asa, valoarea superioara a handbalistilor romani si-a spus cuvantul si, in consecinta, nationala noastra a invins la o diferenta de puncte mai mare decat cea din jocul de pe propriul teren.

Victoria ne asigura, asa cum am spus, prezenta in play-off chiar daca Romania mai are de sustinut doua jocuri, cu Luxemburg, saptamana viitoare. Meciurile se anunta a fi insa doar o simpla formalitate, amatorii din Luxemburg acceptand sa dispute ambele jocuri la Oradea.
Greul abia incepe si pentru ca Romania sa se califice din nou la un turneu final dupa zece ani (va reamintim, ultima prezenta a handbalului masculin din Romania la un turneu final a fost in 1996, la Europenele din Spania) e nevoie sa trecem inca un hop in luna iunie. Cu putina sansa, putem ocoli la tragerea la sorti marile forte precum Spania, Serbia-Muntenegru, Franta sau Suedia, pentru ca, credem noi, cu Cehia, Grecia, Islanda sau Norvegia ne putem lupta aproape de la egal la egal.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.