Fostul arbitru, pe care "Regele" l-a scuipat si insultat in 2001, a cerut condamnarea romanului la un an si jumatate de inchisoare

Gica Hagi va fi adus cu politia la un tribunal din Istanbul pentru a fi audiat intr-un proces intentat in 2001 de arbitrul Erol Ersoy, pe care "Regele" l-a scuipat, l-a calcat pe picior si l-a insultat in timpul unui meci, cand era jucator la Galatasaray, informeaza "Hurriyet". Hagi nu s-a prezentat la primele opt audieri, desi i s-au trimis citatii de fiecare data. "Pentru ca l-a scuipat si l-a injurat pe Ersoy in timpul meciului cu Genclerbirligi, cu trei ani inainte de a deveni antrenor la Galatasaray, s-a decis ca Hagi sa fie adus cu politia la procesul in care s-a cerut condamnarea sa la un an si jumatate de inchisoare", se mentioneaza in "Hurriyet".

In minutul 32 al partidei disputate pe 10 martie 2001, Hasan Sas a inscris un gol care a fost anulat de Ersoy. Aceasta decizie a provocat nemultumirea lui Hagi, care l-a tras pe arbitru de tricou. In momentul in care Ersoy i-a aratat lui Hagi cartonasul rosu, jucatorul roman l-a calcat pe picior si l-a scuipat pe arbitru, fiind scos de pe teren cu greu de catre coechipierii sai care au incercat sa il calmeze. Galatasaray a castigat acel meci cu 2-1. Fostul international roman si-a cerut scuze pentru comportamentul sau, intr-o conferinta de presa organizata a doua zi dupa meci. Hagi a fost suspendat, pe 15 martie, printr-o decizie a Comisiei de Disciplina a Federatiei Turce de Fotbal, pentru sase etape.

Ultimatum pentru Plesan

Hagi a dat un ultimatum conducerii lui Galatasaray in privinta achizitionarii lui Mihaita Plesan si a renuntarii la Umit Karan, mai scrie "Hurriyet". "Daca pana luni nu veti face ce am cerut, voi lua masuri", le-a spus Hagi oficialilor turci. Hagi s-a declarat nemultumit de faptul ca Umit Karan inca nu a fost transferat la alta echipa, desi se afla pe lista jucatorilor la care Galatasaray trebuie sa renunte. "Monchengladbach il vrea pe Umit, dar voi nu il dati. Ma bulverseaza aceasta atitudine a voastra. In plus, dintre jucatorii pe care ii vreau, a fost achizitionat doar portarul Fevzi", a adaugat Hagi. "Hurriyet" noteaza ca sefii lui Galatasaray nu se grabesc in privinta lui Plesan deoarece au primit informatii cu caracter negativ despre mijlocas. Potrivit jurnalului turc, surse care il cunosc indeaproape pe Plesan au spus ca acest fotbalist nu are caracter de lider, nu are experienta internationala si nu poate fi coordonator de joc, ca are caracteristicile unui atacant clasic, precum Umit Karan si Necati, si ca sunt multi jucatori ca el la Galatasaray. Altfel, "Cim-Bom" a invins sambata, cu 1-0 (1-0), pe Schalke 04, intr-un meci amical disputat in Germania. Unicul gol al partidei a fost marcat de Necati Ates, in minutul 14. Ovidiu Petre a fost introdus in joc in minutul 59, in locul lui Tomas. Petre a fost sanctionat cu un cartonas galben in minutul 65.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.