Mafia petrolului a insfacat Poli AEK Timisoara

Cosmin Olaroiu, unul dintre cei mai apreciati tehnicieni ai noului val, e pe cale sa se compromita semnind cu Poli AEK Timisoara, echipa-hibrid inventata de PSD si preluata, de curind, de un grup de afaceristi dubiosi. Antrenorul lui FC National e pe punctul de a pleca, impreuna cu trei jucatori din Parcul cu platani, la clubul achizitionat de Balkan Petroleum, firma ajunsa celebra prin "tunurile" date de proprietarii sai, in complicitate cu guvernul Adrian Nastase, la RAFO Onesti.

Facuta "pe genunchi", in urma cu doi ani si jumatate, de Cozmin Gusa - pe atunci inalt demnitar pesedist - pentru a uzurpa adevarata echipa a Banatului, legendara Poli Timisoara (exilata in anonimatul Diviziei B), "struto-camila" condusa de Anton Dobos nu si-a depasit niciodata rolul de umil servitor al fostei puteri. Inimos, minunatul public al Timisoarei a "muscat" nada PSD-ului si a umplut tribunele stadionului "Dan Paltinisanu", aclamind la scena deschisa o echipa de mercenari, condusa de oamenii fostului regim si folosita ca mijloc de propaganda al acestuia.

Iacobov, Tender, Timis

Destinul clubului-impostor nu s-a schimbat nici dupa alegerile din 28 noiembrie. Echipa a incaput tot pe miinile apropiatilor PSD. Balkan Petroleum, noul proprietar de la Poli AEK, este firma care, in 2003, a preluat RAFO de la Corneliu Iacobov si ii are printre actionari pe Frank Timis, Ovidiu Tender si sora lui Gabriel Bivolaru. Numele tuturor figureaza la loc de cinste in "teapa" data de guvernul Nastase, anul trecut, romanilor, atunci cind datoriile de 16.000 de miliarde de lei au fost trecute din contul proprietatii lor - RAFO Onesti - la datoria publica. In prezent, o parte din devalizatorii RAFO sint anchetati, insusi Traian Basescu, presedintele Romaniei, solicitind ca autorii jafului sa plateasca pagubele.

In barca unor astfel de oameni e gata sa sara Cosmin Olaroiu. Si mai surprinzator e ca "Oli" nu pare sa aiba nici cea mai mica stringere de inima! Antrenorul este adeptul ideii ca banii n-au miros. "Ce treaba am eu cu patronii? Pe mine ma intereseaza suporterii, echipa si presedintele clubului", ne-a declarat ieri Olaroiu. Aceasta atitudine s-ar putea, in cele din urma, sa-l coste pe tehnician, pentru ca promisiunile unor astfel de patroni, implicati in mafia petrolului, nu valoreaza prea multi bani.

Iorgulescu e circumspect

De voie, de nevoie, Gino Iorgulescu, presedintele de la FC National, este de acord cu plecarea antrenorului si a trei dintre jucatori, dar manifesta mai multa circumspectie decit Olaroiu: "Nu-i adevarat ca "Oli" poate sa plece cu citi jucatori vrea. Banii ii primeste de la mine, nu-si recupereaza singur datoria. Iar eu pot sa am acesti bani daca vindem cei trei fotbalisti. Deocamdata, n-a intrat milionul de dolari in contul nostru, asa ca nu putem discuta nimic. Asteptam intii plata, in cursul acestei saptamini, si abia apoi pot pleca antrenorul cu jucatorii".

Dupa spusele noilor patroni de la Poli AEK, Olaroiu se va deplasa miine la Timisoara, impreuna cu Emil Rosianu, noul presedinte al clubului. Simbata a avut loc sedinta Comitetului Director de la Poli AEK, in care toti membrii si-au dat acordul pentru asocierea cu Balkan Petroleum. Fostul proprietar, Toni Dobos, va ramine in cadrul clubului, el avind de ales intre mai multe functii.

Bani suspect de multi

Reprezentantii Balkan Petroleum au anuntat ca l-au convins pe Cosmin Olaroiu sa treaca la Poli AEK Timisoara. Conform lui Marin Anton, consilierul presedintelui de la Balkan Petroleum, o data cu noul antrenor vor veni si trei jucatori de la FC National: Caramarin, Gigel Coman si Flavius Moldovan. Pentru ca intelegerea sa fie valabila, Balkan Petroleum ar trebui sa achite un milion de dolari. Este o suma suspect de mare, mai ales ca promisiunea vine din partea unor oameni obisnuiti sa ia, nu sa dea. Atitudinea surprinzatoare a lui Olaroiu se justifica prin situatia acestuia la FC National. Antrenorul i-a imprumutat pe "bancari" cu aproximativ 800.000 de dolari, iar tranzactia i-ar permite sa-si recapete o parte din suma. Olaroiu si-a dat acordul verbal, dar n-a semnat inca nici un contract: "Nu-s nebun! Aratati-mi o hirtie pe care am semnat-o cu Poli si o maninc! Au fost discutii, dar n-am pus problema laturii financiare. A ramas ca voi fi sunat de cei de la Balkan Petroleum. Eu astept".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.