"Au cerut bani. Pentru ce? Eu am vrut sa raman la Chelsea, nu am vrut sa plec. Am vrut sa fiu sustinut si inteles de ei. Recunosc, am facut o greseala, dar si ei au gresit", a spus Mutu pentru publicatia The People

Ziarele britanice de ieri au titrat ca gruparea Chelsea ar putea da in judecata clubul Juventus pentru a recupera o parte din banii platiti pentru achizitionarea romanului de la Parma. "Clubul londonez a fost deranjat de anuntul facut de Juventus, ca l-a transferat pe Mutu ca jucator liber, acesta semnand un contract pe cinci ani, desi acesta este suspendat pana pe 18 mai dupa ce a fost depistat pozitiv", scrie Daily Telegraph. Publicatia noteaza ca Mutu risca sa nu poata evolua in acest sezon in campionatul italian daca demersul clubului Chelsea de a cere o compensatie materiala va avea succes si ca, in acest caz, Juventus ar putea fi obligata de FIFA sa plateasca o suma compensatorie. "Chelsea cere o compensatie pentru ceea ce Mutu ar fi valorat pe piata transferurilor daca nu ar fi fost suspendat, suma situandu-se intre 7 si 13 milioane de lire sterline. Regulile FIFA prevad, de asemenea, ca FA nu poate elibera cartea verde a lui Mutu pana cand litigiul nu va fi solutionat, ceea ce inseamna ca jucatorul nu va putea evolua pana la incheierea procesului", mai noteaza cotidianul citat. Clubul Chelsea va inainta dosarul tribunalului Premier League, acelasi care va judeca si apelul atacantului impotriva deciziei de reziliere a contractului sau. Comitetul ce va analiza cazul va fi format din avocati independenti, care vor trebui sa decida daca Mutu a cauzat rezilierea contractului sau prin faptul ca a consumat droguri.

Potrivit Daily Telegraph, avocatii lui Mutu sustin ca jucatorul nu este pasibil de plata unor daune pentru ca decizia de reziliere a contractului a fost luata de conducerea clubului londonez. Chelsea, in schimb, considera ca Mutu a provocat aceasta decizie prin faptul ca si-a incalcat indatoririle fata de club. In alta ordine de idei, Adrian Mutu a spus pentru publicatia The People ca nu intelege atitudinea clubului Chelsea. "Au cerut bani. Pentru ce? Eu am vrut sa raman la Chelsea, nu am vrut sa plec. Am vrut sa fiu sustinut si inteles de ei. Recunosc, am facut o greseala, dar si ei au gresit. Au renuntat la mine inainte ca FA sa ia o decizie, ceea ce este inacceptabil", a spus atacantul roman intr-un interviu publicat de catre The People. Mutu a mentionat ca a luat droguri de cinci-sase ori ca sa isi schimbe starea de spirit. "Am gresit. A fost ca un apel de trezire la realitate. Acum vreau sa revin la o viata buna, care sa nu includa lucruri murdare. Sunt suparat pe mine pentru ca m-am pus intr-o astfel de situatie. Insa, in acelasi timp, a fost bine ceea ce s-a intamplat. De ce? Pentru ca am vazut care imi sunt adevaratii mei prieteni", a mentionat romanul, care a mai precizat ca nu intentioneaza sa renunte la fotbal.

"S-a scris ca vreau sa renunt la fotbal, dar nu este adevarat. Mai am de jucat inca zece ani. M-as fi putut retrage daca as fi vrut, am suficient de multi bani, dar eu vreau sa joc fotbal. Am nevoie de fotbal ca sa fiu fericit. Nu joc pentru bani", a spus Mutu. Atacantul crede ca atunci cand va reveni pe teren va fi mult mai puternic. "Viata mea se schimba acum in bine. Cand voi reveni voi fi mai puternic. Mai puternic din punct de vedere mental, mai puternic in interior si capabil sa iau decizii mai bune in viata. Insa nu numar zilele ca un detinut care spune: a mai trecut o zi, a mai trecut o saptamana. Daca as face asta as innebuni", a concluzionat romanul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.