Marius Mitu si Laurent Delorge, jucatorii concediati de Anderlecht ca urmare a implicarii lor in scandalul meciurilor trucate din campionatul belgian, au consultat un avocat specializat in drept social pentru a aduce cazul lor in fata Tribunalului Muncii, a anuntat publicatia "Standard".

Cei doi fotbalisti care, potrivit presei belgiene, au recunoscut ca au participat la meciuri trucate in perioada in care evoluau la Lierse, sustin ca gruparea Anderlecht le-a adus prejudicii grave prin rezilierea unilaterala a contractelor lor. Conducatorii gruparii din Bruxelles sustin ca inca nu le-a fost adusa la cunostinta actiunea celor doi fotbalisti, achizitionati in vara anului 2005 de la Lierse, club aflat in ultimele zile in centrul scandalului de coruptie din fotbalul belgian.

Potrivit cotidianului "Sport", Marius Mitu si Laurent Delorge au dezmintit prin avocatul lor, Peter Roossens, faptul ca ar fi recunoscut implicarea in aranjarea de meciuri in perioada in care evoluau la Lierse. "Nu au recunoscut asta nici in fata celor de la Anderlecht si nici in fata justitiei", a mentionat Roossens. Totusi, in ciuda afirmatiilor avocatului celor doi fotbalisti, managerul general al clubului Anderlecht, Herman Van Holsbeeck, a declarat pentru postul de radio RTBF ca faptele povestite de Mitu si Delorge in legatura cu meciurile trucate si cu metodele prin care erau convinsi sa participle la astfel de partide sunt "mult mai rele decat ce s-a putut citi in presa".

Dupa cum se stie, Marius Mitu si Laurent Delorge au fost concediati de Anderlecht dupa ce presa belgiana a scris ca acestia ar fi recunoscut, in timpul audierilor efectuate in acest caz, ca au primit bani pentru a influenta rezultatele unor partide jucate de Lierse. Unul din personajele principale ale acestei afaceri este fostul antrenor de la Lierse al lui Mitu si Delorge, Paul Put, despre care s-a scris ca incasa cate 75.000 de euro pentru fiecare meci aranjat, bani pe care ii impartea apoi cu jucatorii implicati. In urma acestor dezvaluiri, Put a fost demis de la Mouscron, echipa pe care a pregatit-o dupa ce a plecat de la Lierse, alti trei jucatori suspectati de implicare in acest caz fiind concediati de fosta grupare a lui Mitu si Delorge.

Scandalul meciurilor trucate din Belgia a aparut in presa in toamna anului trecut si a fost urmat de o ancheta a justitiei, care a descoperit o adevarata mafie chineza a pariurilor pe Internet, condusa de Ye Zheyun. Presa a dezvaluit faptul ca jucatorii implicati in trucarea partidelor ar fi fost santajati si amenintati atunci cand rezultatele nu au fost cele dorite de capii mafiei.

Suporterii din Lierse ii cer compensatii financiare

Scandalul blaturilor in care este implicat clubul din Lierse i-a determinat pe suporterii acestei formatii sa ceara daune materiale. Astfel, site-ul "sport.be" informeaza ca fanii sunt decisi sa solicite compensatii financiare din partea antrenorului Paul Put si a jucatorilor Mardulier, Fassotte, Mitu, Delorge si Deman, cu totii implicati in acest scandal.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.