Austriecii protesteaza fata de tratamentul pe care il suporta la JO de iarna, dar carabinierii le-au mai aplicat o perchezitie dura, in timpul careia s-au spart mai multe obiecte

Americanii au pierdut suprematia la JO de iarna in clasamentul pe medalii, pe primul loc a trecut Germania (8 aur, 7 argint, 4 bronz), iar prima tara asiatica din aceasta ierarhie este echipa unita a celor doua Corei, a 6-a la general. SUA, a 3-a in acest clasament, a strins 15 medalii (7 aur, 5 argint, 3 bronz), insa una dintre urcarile pe podium a prilejuit o regasire care, daca nu s-ar fi produs la Torino, ar fi avut loc cu siguranta pe platourile "Surprizelor".

Un cuplu din Coreea de Sud a recunoscut in americanul de origine coreeana, Toby Dawson (27 de ani), medaliatul cu bronz in competitia de schi acrobatic, pe propriul lor fiu, pe care il pierdusera in urma cu 25 de ani, in orasul sud-coreean Busan. Pe cind avea patru ani, copilul a fost infiat de o familie americana, dintr-un orfelinat din Seul, iar zilele trecute, Kim Jae-su, mama sa biologica, a observat trasaturi cunoscute pe chipul olimpicului intr-o fotografie care i-a fost trimisa de niste rude. "Nu exista dubii, acesta este fiul meu", a exclamat Kim, dupa ce insusi Dawson declarase de nenumarate ori ca intentioneaza sa isi caute parintii biologici.

A doua perchezitie violenta

Austria se afla in continuare in vizorul carabinierilor si o noua perchezitie a fost efectuata luni seara, timp de doua-trei ore, la resedinta antrenorilor echipei sale de schi fond. In momentul interventiei, in casa se afla un singur tehnician, care sufera de probleme cardiace, el aratindu-le politistilor medicamentele sale. Aceasta a doua perchezitie a fost violenta, mai multe obiecte fiind sparte in timpul descinderii. Pe de alta parte, Emil Hoch, antrenorul sef al fondistilor austrieci, si Roland Diethart, antrenorul personal al campionului olimpic din 2002, de la 30 km liber, au parasit duminica Italia, la citeva ore dupa prima perchezitie a carabinierilor.

Raspuns cu aur

"Nu e bine ca sportivii sa fie atacati atit de dur, pentru ca, totusi, nu sint niste Bin Ladeni", a spus Maier, medaliat cu bronz la slalom urias. In acelasi timp presa de la Viena se bucura ca raspunsul austriecilor este cucerirea titlurilor olimpice. "Norii negri au adus o ploaie de aur", scrie "Kurier", subliniind ca, "dupa duminica scandalului, a venit ziua cea mai incununata de succes din istoria olimpica, cu trei medalii de aur".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.