Componentii echipei Steaua au efectuat, duminica, primul antrenament pe stadionul National din complexul "Lia Manoliu". Antrenorul Stelei, Cosmin Olaroiu, a declarat ca este multumit de conditiile oferite de fostul "23 August".

"Este extraordinar terenul pentru perioada asta. Ne poate ajuta si in campionat, si in Cupa UEFA. Baietilor o sa le lipseasca terenul din Ghencea, dar se vor obisnui usor, usor. Faptul ca jucam pe un alt teren in afara de Ghencea este dureros pentru o echipa ca Steaua", a declarat antrenorul Cosmin Olaroiu.

Primul antrenament al Stelei pe stadionul National a durat aproximativ o ora si jumatate, timp in care s-a disputat un joc pe teren redus, portarii antrenandu-se separat, urmat de un alt meci, la care au participat toți componenții lotului. La finalul ședinței de pregătire, jucătorii au efectuat cateva sprinturi, iar după incheierea antrenamentului Banel Nicolita, Victoraș Iacob, Alin Lițu, Andrei Cristea, Daniel Oprița și Andrei Enescu au rămas pe teren pentru a mai exersa șuturile la poartă.

Tehnicianul stelist a precizat ca Steaua va mai achizitiona unul sau doi jucatori pana la reluarea campionatului. Intrebat daca intentioneaza sa achizitioneze vreun fotbalist australian, Olaroiu a raspuns: "Chinezi, coreeni, australieni, turci, romani... Intarim nu neaparat echipa, ci lotul, pentru că avem nevoie de jucatori cu experienta. Nu exista jucatori care vin pentru primul 11. Pleaca de pe pozitia 25 iar apoi depinde de ei, de cum muncesc, să castige un lot de titular".

Fundasul Mihai Nesu a calificat suprafata de joc de pe stadionul National ca fiind "extraordinara". "Terenul de la Heerenveen era mai nisipos, acesta este mai drept", a spus Nesu, iar Sorin Ghionea a apreciat ca terenul este "cu mult peste cel de la Heerenveen".

Atacantul Victoras Iacob spune ca Steaua beneficiaza de "conditii extraordinare" pe stadionul National si ca orice gazon din Romania ar trebui sa fie la fel ca acesta. "Inca nu e posibil asa ceva, dar e bine ca exista macar un teren de calitate. Publicul era atuul nostru principal in Ghencea, era mult mai aproape de noi. Sper ca nici joi sa nu ne lase si sa fie cat mai numeros", a afirmat jucatorul stelist.

Primul antrenament al Stelei pe stadionul National a durat aproximativ o ora si jumatate, timp in care s-a disputat un joc pe teren redus, portarii antrenandu-se separat, urmat de un alt meci, la care au participat toti componenții lotului. La finalul sedinței de pregatire, jucatorii au efectuat cateva sprinturi, iar dupa incheierea antrenamentului Banel Nicolita, Victoras Iacob, Alin Litu, Andrei Cristea, Daniel Oprita și Andrei Enescu au ramas pe teren pentru a mai exersa suturile la poarta.

In timpul jocului pe teren redus, atacantul Nicolae Dica s-a accidentat la spate si a avut nevoie de ingrijiri medicale, insa in cele din urma continuat antrenamentul. Un alt jucator accidentat la sedinta de pregatire de duminica este atacantul Valentin Simion, care a parasit terenul mai devreme, acuzand probleme la piciorul drept.

La antrenamentul de pe stadionul National au asistat si managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, si directorul executiv Valeriu Argaseala.

La intrarea la antrenament, portarul portughez Carlos Alberto Ferndandes i-a salutat pe ziariști in limba romană, iar la ieșirea de pe teren a efectuat cateva mișcări de dans in fața camerelor de luat vederi.