Steaua Bucuresti mai are nevoie de inca un punct pentru a-si pastra titlul de campioana nationala la hochei pe gheata. Dupa primele patru partide ale finalei, "ros-albastrii" conduc cu 3-1 pe SC Miercurea-Ciuc.

Campioana en titre la hochei pe gheata, Steaua se afla la numai o victorie distanta de cucerirea unui nou titlu, dupa disputarea a patru dintre cele sapte meciuri ale finalei Ligii Nationale, "ros-albastrii" conducind cu scorul de 3-1 pe SC Miercurea-Ciuc. ,,Steaua a luat o optiune serioasa in cistigarea titlului si acum are minge de set la fel ca in tenis", a declarat antrenorul bucurestenilor, Marius Gliga. Urmatoarele doua partide sint programate pe 24 si 25 februarie, pe patinoarul ,,Mihai Flamaropol", iar in cazul in care echipa harghiteana va reusi sa restabileasca egalitatea, meciul decisiv va avea loc pe 4 martie, la Miercurea-Ciuc.

Invinsi pe teren propriu

Ciucanii i-au stricat planurile patronului Janos Kurko, care isi dorea sa ajunga sa vada la fata locului finala olimpica de hochei. ,,Vreau sa ma duc la finala de la Torino (n.r. - programata pe 26 februarie) si trebuie sa cistigam mai repede campionatul", spunea Kurko inainte de startul finalei. Dar cum socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din tirg, harghitenii s-au vazut invinsi in ambele partide, disputate la sfirsitul saptaminii trecute, pe propriul teren.

Astfel, dupa ce vineri s-au impus cu 4-2, o zi mai tirziu, elevii lui Marius Gliga au cistigat la limita, 1-0, partida cu SC Miercurea-Ciuc. ,,Titlul de campion inca nu este pierdut, pentru ca in sport se poate intimpla orice", s-a aratat inca optimist antrenorul secund al ciucanilor, Gal Sandor.

Arbitraj contestat

Ca orice meci care aduce fata-n fata echipele Steaua si SC Miercurea-Ciuc, nici cea de simbata nu a fost lipsita de tensiune sau de acuzatii. Pentru ca harghitenilor le-au fost anulate doua goluri, primul in minutul 4.46, iar al doilea in minutul 55.46, ambele pe motiv de ofsaid, spiritele s-au incins in tribune si nu numai. Vinovat a fost declarat linesman-ul George Micu, cel care a semnalizat pozitia de ofsaid la golul al doilea al ciucanilor. ,,Micu a furat, voi face tot posibilul ca el sa nu mai arbitreze. Sper sa-si dea seama de ceea ce a facut sa-si incheie cariera singur. Nu se afla la prima abatere de acest gen. Si-a batut joc de munca unei intregi echipe, dar din pacate acum nu mai putem face nimic", a spus Kurko.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.