Mijlocasul echipei Rapid Bucuresti, Emil Dica a vorbit, in direct, la TotalSport FM, de performanta giulestenilor din Cupa UEFA si despre atmosfera din sanul formatiei antrenate de Razvan Lucescu.

Jucatorul a declarat ca partida Hertha Berlin - Rapid, 0-1, a fost una disputata, cele doua eliminari stand drept marturie. Dica este de parere ca sunt sanse mari de calificare in optimi, dar giulestenii raman cu picioarele pe pamant. Fobalistul venit de la FC Arges este de parere ca berlinezii au jucatori mari in echipa, dar fara spatii de joc, acestia nu si-au aratat valoarea.

Dica nu-i considera pe cei de la Hertha foarte duri, insa rezultatul i-a enervat si asta a dus la eliminari.

'Hertha nu este la fel de valoroasa ca Feyenoord si asta o stiam inainte de meciul de miercuri', a afirmat mijlocasul rapidist, care crede ca germanii vor risca mult in retur, astfel, rezultand un meci crancen.

'Spre finalul meciului, nou-intratul la Hertha, Samba, ne-a dat mari emotii, deoarece toate mingile au fost aruncate la bataie, pe el', a povestit Dica despre cum s-a vazut meciul din teren.

Jucatorul giulestean il vede pe Viorel Moldovan ca fiind atuul Rapidului in Cupa UEFA: 'Avem nevoie de experienta lui, care poate fi determinanta'.

Pitesteanul a dezvaluit ca s-a jucat pe un gazon prost la Berlin, dar romanii au reusit sa indeplineasca indicatiile tactice ale antrenorului. 'In Giulesti, terenul de joc este mult mai bun, ceea ce ne va inlesni jocul de pase'.

Emil Dica s-a aratat foarte mandru de faptul ca Rapidul este pe locul 13 in clasamentul coeficientilor UEFA, mai ales ca echipe din prim-planul Europei cum sunt Milan, Chelsea sau Bayern Munchen, sunt mai slab clasate.

Ascultatorii i-au cerut mijlocasului defensiv sa fie mult mai agresiv in teren, mai ales pentru ca evolueaza pe un post cheie. Dica a promis ca va face tot posibilul sa inchida spatiile de patrundere ale mijlocasilor adversi.

In ceea ce priveste campionatul, fotbalistul a declarat ca nimic nu este jucat: 'Noi luptam pe trei fronturi si abordam fiecare competitie cu aceeasi seriozitate. Diferenta de 7 puncte fata de primul loc este una recuperabila'.

Giulesteanul ii vede pe Pancu si Modovan ca fiind cele mai importante achizitii ale unei echipe din Divizia A, in aceasta iarna: 'Ei ne vor ajuta sa ne indeplinim obiectivele'.

Emil Dica nu a uitat de unde a plecat si este mandru ca si tizul sau de la Steaua, Nicolae Dica, are evolutii bune in Cupa UEFA: 'FC Arges este una dintre cele mai bune pepiniere ale fotbalului romanesc. Eu am simitit ca este momentul sa fac pasul spre o echipa mare din Bucuresti, dupa doi ani de stat la Pitesti. Am facut alegerea cea mai fericita, mai ales pentru ca joc alaturi de prietenul meu, Daniel Coman'.

Jucatorul giulestean i-a chemat in numar cat mai mare pe suporterii visinii la returul cu Hertha de joi: 'In Giulesti am gasit niste suporteri minunati. Primirea lor de la aeroport, dupa meciul cu Hertha a fost o surpriza minunata. Vrem sa le facem cadou calificarea in optimile Cupei UEFA'.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.