Pana miercuri, australianul Dale Begg Smith era mai cunoscut in lumea afacerilor decat in cea a sportului. Avea un cont de milioane de dolari rezultat din afacerea pe Internet pe care a deschis-o la 13 ani, dar nici un rezultat notabil in sportul pe care il practica, evident, de placere: mogul, un fel de schi acrobatic peste movile.

"Sunt foarte fericit, e un vis devenit realitate. Pentru mine, calificarea la Jocurile Olimpice reprezenta deja un rezultat deosebit. Intotdeauna mi-am dorit sa urc pe podiumul olimpic", a declarat cel care a adus Australiei prima medalie de aur de la aceasta editie a JO. Canadian de origine, Smith a emigrat in Australia in urma cu sase ani, el fiind atunci component al lotului national de schi acrobatic al tarii natale. Chiar daca este milionar in dolari, noul campion olimpic nu a dat prea multe amanunte despre afacerea sa.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.