Tensiunea si concentrarea erau cuvintele de ordine in tabara romanilor, ieri, cu 24 de ore inainte de confruntarea cu Hertha. Dupa foiala de dimineata, jucatorii au declansat vanatoarea cumparaturilor, in timp ce Lucescu jr., mult mai conectat la febra partidei, a preferat sa se reculeaga la Kurfursten, cea mai veche catedrala din Berlin.

"Va rog frumos sa nu-mi faceti poze in incinta bisericii pentru ca sunt superstitios. E ceva sfant si nu ma joc cu lucrurile acestea, mai ales acum, cand vreau sa ma rog pentru victoria in fata nemtilor", au fost primele cuvinte ale lui Razvan, inainte sa se minuneze de catedrala-muzeu, pastrata de berlinezi in picioare doar pentru a aminti oamenilor de ororile celui de-al doilea razboi mondial.

Dupa o lumanare aprinsa pentru pomenirea victimelor razboiului, intre doua rugaciuni si cateva intrebari discrete, Razvan a scos din buzunar doua coli de hartie, le-a studiat cateva clipe, dupa care le-a mototolit hotarat. S-a indreptat cu pasi repezi spre primul cos de gunoi si le-a aruncat dezinvolt. Cum ce contineau acele hartii? Scheme de joc, schitarea primului 11 inainte de meciul de azi si programul de pregatire al echipei. Erau, practic, secretele Rapidului inainte de confruntarea din Cupa UEFA. "Libertatea" le-a recuperat din gunoi si vi le prezinta in exclusivitate. Cum va juca Rapidul cu Hertha? Joc ofensiv pe benzi, pase lungi pe varfuri, aparare in zona si o cat mai buna posesie a balonului. "Important este sa nu primim gol si sa incercam noi sa inscriem", scrie Lucescu.

Foto 1. Programul antrenamentului oficial. Cuprinde sase etape: incalzire (5 minute), 5 contra 2 (10 minute), exercitii cu Diego, preparatorul fizic (6-8 minute), finalizare (un-doi-uri cu pas pentru al treilea jucator - 20 de minute), stilul de joc (aparare, constructie, schimbarea directiei de atac, coborarea unui mijlocas la primire, jocul de cap, exersarea paselor lungi, in diagonala, pentru atacanti etc) si exersarea posesiei prelungite si lasarea unui jucator in situatie de singur cu portarul (20 de minute).


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.