Miine la Amsterdam se negociaza programul preliminariilor CM 2008. Romania a pus pe hirtie zece variante, Mircea Sandu preferind sa jucam in toamna cu Olanda, care va fi "ori euforica, ori debusolata" dupa CM.

O delegatie oficiala a FRF a plecat astazi spre Amsterdam pentru a participa la negocierea programului meciurilor din grupa preliminara G a Campionatului European din 2008. Desi auspiciile par sa fie favorabile, selectionerul olandez Marco van Basten declarind ca vrea ca joi sa se stabileasca un program care sa fie acceptat de toata lumea, este greu de anticipat o intelegere din chiar prima zi de discutii. Romania, Bulgaria, Slovenia, Belarus, Albania si Luxemburg sint tarile care isi vor trimite reprezentantii pentru prima runda de negocieri care va avea loc la Grand Hotel Huis ter Duin din Noordwijk, de linga Amsterdam, costul sejurului urmind sa fie suportat de federatia olandeza.

FRF va fi reprezentata la aceasta reuniune de selectionerul Victor Piturca, de directorul general Ionut Lupescu, directorul de relatii internationale Florin Prunea si de Liana Stoicescu, seful compartimentului International. Piturca declarase, saptamina trecuta, ca delegatia romana are deja conturate trei variante de program. Intre timp, lucrurile par sa se fi schimbat, Mircea Sandu afirmind ieri ca sint luate in calcul zece variante, dintre care cinci extrem de favorabile nationalei noastre.

"Ideal ar fi sa prindem Olanda in septembrie, pentru a profita de inerentul soc de dupa Cupa Mondiala. Nu au acolo o grupa usoara si vor fi ori euforici, ori dezumflati." Sandu nu este prea optimist in ceea ce priveste sansele unui acord deplin intre cele sapte delegatii prezente la reuniunea de la Amsterdam: "In afara de favorite, Belarus, Albania si Slovenia sint si ele foarte ambitioase. Nu cred ca vor ceda, asa ca eu spun ca se va ajunge pina la urma la arbitrajul UEFA".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.