"Sunt un om fericit. Pentru mine, Juventus este maximum posibil", a spus internationalul roman, care va avea un salariu anual de un milion de euro in urmatoarele cinci sezoane * Englezii de la Chelsea intentioneaza sa blocheze transferul atacantului roman pentru a recupera o parte din cele aproape 14 milioane de lire sterline cheltuite pentru cumpararea lui Mutu

Atacantul roman Adrian Mutu a semnat un contract pe cinci ani cu liderul campionatului italian, Juventus Torino, intelegere care ii va aduce "Briliantului" un salariu anual de un milion de euro. Internationalul roman nu va putea evolua insa pentru noua sa echipa pana pe 18 mai.

Atunci ii va expira suspendarea de sapte luni dictata impotriva sa dupa ce a fost depistat pozitiv in urma unui control antidoping. Mutu ar prinde astfel ultimele doua etape din Serie A si finala Ligii Campionilor, in cazul in care Juventus se va califica in ultimul act al competitiei. "Sunt un om fericit. Pentru mine Juventus este maximum posibil. Cu ani in urma s-a vorbit ca voi fi transferat la Juventus si pot spune ca, in final, totul a devenit realitate", a declarat Mutu pentru presa italiana.

Situatia internationalului roman nu este insa clara. Cotidianul englez "Evening Standard" informeaza ca Chelsea intentioneaza sa blocheze transferul fotbalistului roman. "Juventus a anuntat transferul jucatorului ca liber de contract, dar Chelsea va cere o compensatie financiara pentru a acoperi pierderea de 13,7 milioane de lire sterline. Chelsea inca detine certificatul international de transfer si nu il va elibera decat dupa ce apelul formulat de Mutu dupa ce i-a fost reziliat contractul va fi judecat de federatia engleza, acest lucru urmand sa se intample in urmatoarele zece zile", noteaza "Evening Standard", care citeaza un reprezentant al gruparii londoneze, care a tinut sa-si pastreze anonimatul: "Cu siguranta meritam o compensatie de la noul club al lui Mutu. Nu poti sa spui la revedere unei sume de 13 milioane de lire sterline".

Englezii au angajat chiar avocati pentru a cere daune, cotidianul amintit notand ca, in cazul in care Chelsea nu va obtine o suma de transfer de la Juventus, s-ar putea adresa justitiei. Cu toate acestea, londonezii au sanse minime sa obtina banii doriti, ei fiind cei care practic l-au dat afara pe Mutu de la echipa. Juventus pare sa fi gasit o solutie si in acest caz. Site-ul italian "sports.it" noteaza ca "Batrana Doamna" ar putea sa-l cedeze pe fundasul croat Igor Tudor la Chelsea, mutare care ar mai diminua pierderile londonezilor in cazul Mutu. Chiar si in cazul in care romanul isi clarifica situatia, "Briliantul" nu are prea mari sanse sa ramana la Torino. Conducerea piemontezilor se gandeste deja la un schimb intre Mutu si atacantul lui AS Roma, Antonio Cassano.

Tehnicianul torinezilor, Fabio Capello, fost antrenor al Romei, si-l doreste de mai multa vreme pe Antonio Cassano, situatie in care Mutu ar putea ajunge coleg in capitala Italiei cu Cristi Chivu. Mutu ar putea ramane totusi la Torino in cazul in care atacantul Alessandro Del Piero va fi cedat in Japonia, la echipa Yokohama Marinos, sau va fi transferat la Arsenal, unde este dorit de conducerea "tunarilor". Transferul lui Mutu la Juventus nu a ramas fara ecouri in Peninsula, primul care l-a felicitat pe roman fiind Carlo Ancelotti, antrenorul marii rivale a torinezilor, AC Milan. "Mutu este un campion si imi pare rau ca nu va putea juca decat de la vara" a spus cel care a castigat Liga Campionilor si Serie A cu AC Milan. Selectionerul echipei nationale a Romaniei, Victor Piturca, este de parere ca cel mai bun lucru pentru Adrian Mutu este sa joace. "Stiam de transferul lui Mutu la Juventus de zece zile, este un lucru important pentru el. Pentru Mutu va fi o perioada grea pana va intra in circuit. Este foarte important pentru echipa nationala si pentru mine ca Mutu sa joace", a spus Piturca.

Portarul lui Dinamo, Bogdan Stelea, a spus ca viitorul fotbalistic al lui Mutu depinde de taria cu care va rezista tentatiilor din Italia. "Tentatiile vor fi la fel de mari in Italia ca si in Anglia. Ele sunt la fel de mari peste tot in lume. Conteaza cum este el si cat de tare va fi pentru a nu mai gresi o data", a spus Stelea. Adrian Mutu va juca in Italia dupa o pauza de doi ani. "Briliantul" a ajuns in "Il Calcio" in toamna lui 1999, cand a fost transferat de la Dinamo la Internazionale Milano. Atacantul roman a fost imprumutat mai intai la Hellas Verona, apoi a fost transferat la AC Parma, echipa la care a avut cele mai mari satisfactii din cariera, obtinand titlul de cel mai bun atacant strain din Serie A in sezonul 2002-2003.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.