Siguranta cu care Ioan Becali l-a anuntat ca si transferat din vara la Dinamo pe "Sageata", desi atacantul a respins, ulterior, ferm aceasta varianta, isi gaseste explicatia in practicile "mafiote" utilizate de Dinamo pentru a forta mana unui fotbalist. "Marius are semnat un contract in alb cu Dinamo, care nu mai este insa valabil. Probabil mai are ceva datorii la conducatorii din "Groapa" de sunt ei atat de siguri ca-l vor convinge sa revina. Asa s-a intamplat si in 2001 cand, din cauza unei datorii de 50.000$ la Becali, Marius a fost nevoit sa semneze cu Sporting si nu cu Arsenal", a dezvaluit "Sensei".

Libertatea: V-ati despartit dupa 10 ani de Dinamo. Care a fost cauza?

Constantin Niculae: Am fost fortat de Giovani Becali sa-mi prezint demisia. Stiam ca daca va veni la club va incerca sa ma indeparteze. Acelasi lucru s-a intamplat si cu Andone. Modul in care Becali mi-a evaluat munca m-a determinat sa renunt de bunavoie. Nu eram apreciat si nici dorit. Acum activez la Mogosoaia, la juniori, dar am o colaborare si cu FC Brasov, unde antrenor este Cornel Talnar.

Giovani a anuntat ca-l va aduce din vara pe Marius la Dinamo. "Sageata" l-a contrat dur.

Sa va spun toata povestea. Inainte sa plece la Sporting Lisabona, in 2001, Marius fusese pacalit de Borcea si semnase un contract in alb cu Dinamo in care se prevedea prelungirea contractului. Totul pentru ca Dinamo sa ia bani grei pe el, desi putea pleca gratis pentru ca-i expirase intelegerea initiala. In prezent, acel contract in alb nu mai are nici o valabilitate. Detin copiile acelui contract si va spun ca oficialii lui Dinamo nu-l pot santaja cu acel act. Nu mai e valabil. Poate fiul meu mai are ceva datorii la conducerea dinamovista de sunt asa siguri ca-l vor rea-duce in "Groapa".

Ce datorii a mai avut Marius?

In 2001 Marius era sub contract cu procuratorul Giovani Becali si conform unei procure colaborarea dintre ei mai dura un an. Becali detinea o oferta pentru fiul meu de la Sporting. In acelasi timp eu impreuna cu Badea tratam, la Bucuresti, cu reprezentantii lui Arsenal. Procuratorii englezi mi-au spus ca sunt dispusi sa dea bani pentru ca Marius sa renunte la serviciile lui Giovani. Mi-au si explicat de ce-l dorea Wenger in Anglia. Arsenal nu prea marca goluri cu capul si-l doreau neaparat pe Niculae pentru a corecta acest neajuns. Fizicul si detenta lui Marius se potriveau perfect fotbalului englez.

Si ce s-a intamplat?

In primul rand Marius m-a anuntat ca "mandra" lui, asa o numesc eu pe prietena fiului meu, nu vroia sa mearga in Anglia. M-am mirat de acest motiv pueril, ne-am si certat dar, ulterior, a venit bomba. Baiatul meu, Marius, avea o datorie de 50.000$ la impresarul Becali! Pe ce o fi cheltuit el atatia bani? Statea acasa la mine si manca din farfuria pusa de maica-sa. Pe ce sa risipeasca un copil atatia bani? Anturajul si viata dezordonata il acaparasera deja. Chiar atunci m-am trezit cu Giovani peste mine. Reprosandu-mi ca vreau sa-l transfer la Arsenal, mi-a pus pistolul la tampla si mi-a spus ca-l pot duce pe Marius la orice echipa numai sa-i platesc pe loc 50.000$, datoria pe care o avea baiatul la el. M-am infuriat cumplit. I-am spus ca inainte sa apuce el sa apese pe tragaci eu l-am si strans de gat. S-a mai calmat dar adevarul este ca Marius ii era dator. De unde era sa scot eu 50.000$? Asa ca fiul meu a ajuns la Sporting cu Becali.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.