Federatia Daneza de Fotbal ia in calcul anularea partidei amicale cu selectionata Israelului, care ar trebui sa aiba loc in deplasare, la inceputul lunii martie, dupa violentele izbucnite in urma publicarii caricaturilor cu profetul Mahomed, informeaza cotidianul BT.

Motivul posibilei anulari a meciului il reprezinta ostilitatea aratata fata de Danemarca, din cauza publicarii caricaturilor cu profetul Mahomed. Oficialii de la Copenhaga sunt ingrijorati de "elementele islamice din Israel care ar putea incerca sa atenteze asupra integritatii delegatiei selectionatei Danemarcei", sustine sursa citata.

Conducatorii federatiei daneze vor lua o decizie definitiva cu privire la acest joc amical pe 21 februarie, urmand a discuta cu politia, jucatorii si Ministerul Danez de Externe.

Danemarca a jucat un meci amical cu echipa Israelului, in 2002, pe teren propriu, scor 3-1, partida la care suporteri ai selectionatei daneze au intrat pe teren fluturand afise anti-israeliene.

Purtatorul de cuvant al Federatiei de Fotbal din Israel, Shaul Eisenberg, nu a dorit sa comenteze in nici un fel posibila anulare a jocului amical cu Danemarca.

Cotidianul danez Jyllands-Posten a publicat, pe data de 30 septembrie 2005, niste caricaturi reprezentandu-l pe profetul Mahomed. Ulterior caricaturile au fost publicate si in alte tari din Europa, ceea ce a dus la manifestatii violente in mai multe state musulmane.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.