Finala campionatului de fotbal american va fi transmisa in 234 de tari, asteptindu-se sa fie urmarita la tv de aproape o cincime din populatia planetei

Anuala finala a Ligii Profesioniste de Fotbal American - Super Bowl - se va desfasura duminica noaptea (01.00 - ora Romaniei), la Detroit, iar adversare vor fi Seattle Seahawks si Pittsburg Steelers. 130 de milioane dintre cei 300 de milioane de locuitori ai SUA sint asteptati in fata televizoarelor, in timp ce numarul total al telespectatorilor se va apropia de un miliard, gratie acoperirii media fara precedent la nivel planetar.

Evenimentul va fi urmarit in 234 de tari, iar liderul contingentelor de presa interesat de el, in afara SUA, este Mexicul, care a cerut acreditari pentru 38 de organisme media. Urmeaza Canada, cu 28, Marea Britanie, cu 16, Japonia si Germania, cu cite 11. Cele doua combatante din finala au prea putine in comun, iar daca Pittsburg Steelers joaca a sasea oara in Super Bowl, pentru Seattle Seahawks este o premiera.

Mai mult, inaintea acestui sezon, Seahawks nu a cistigat nici un meci disputat in play-off in ultimii 21 de ani, avind doar trei victorii in aceasta faza superioara a campionatului in intreaga sa istorie. "Vulturii de mare" din Seattle au insa un suport financiar impresionant, patronul lor fiind miliardarul Paul Allen, cofondator al Microsoft, care a achizitionat echipa in 1997. Acum, team-ul reprezinta 4% din averea sa de 22,5 miliarde de dolari. Pentru Daniel Rooney, patronul "Otelarilor" din Pittsburg, echipa este singura bogatie, aflata de peste 70 de ani in proprietatea familiei.

Sarapova e mai dorita decit Kournikova

Jucatoarea de tenis Maria Sarapova (foto) este cea mai cunoscuta sportiva aflata in Top 99, al celor mai dorite femei in 2006. Blonda rusoaica a cistigat anul trecut trei titluri in circuitul profesionist, a incasat din tenis doua milioane de dolari, iar din contracte cu companii precum Canon sau TAG Heuer a mai dus acasa 18 milioane, suma care a facut-o cea mai bine platita sportiva din lume.

Numarul 4 in tenisul mondial, Sarapova ocupa locul 31 in Top 99, intocmit de redactorii magazinului online AskMen si de voturile a 2,5 milioane de barbati din intreaga lume. Topul este condus de actrita Jessica Alba, pe locul 30, inaintea Sarapovei, se afla Trisha Stratus, sextupla campioana mondiala la wrestling, iar imediat in urma tenismanei ruse a fost plasata actrita Penelope Cruz. Anul trecut, Sarapova nu a fost inclusa in acest clasament, in timp ce o fosta jucatoare de tenis, Anna Kournikova, care in 2005 ocupa locul 52, a ajuns acum pe ultima pozitie, a 99-a.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.