Victor Becali a dialogat cu suporterii prin intermediul chat-ului Sport Total despre subiectele zilei din fotbal. Impresarul a dezvaluit amanunte inedite legate de transferul lui Bogdan Lobont de la Ajax la Fiorentina. Agentul FIFA crede ca Dinamo se va regasi pe primul loc si la vara.

Prezent ieri la prinz la intilnirea on-line cu cititorii Sport Total, impresarul Victor Becali a abordat subiecte dintre cele mai diverse. Unul a atras atentia in mod deosebit, mai ales ca il avea in prim-plan pe Bogdan Lobont, protagonistul ultimului transfer important.

Victor a povestit: "Giovani tine mult la Bogdan Lobont si a vrut sa-l aduca la Dinamo. De fapt, era ca si transferat in Stefan cel Mare, caci se aranjase totul cu olandezii. Dar, exact atunci cind se pregatea sa vina in tara, sa semneze actele si sa se prezinte la antrenamentul ciinilor, a intrat pe fir Fiorentina, pentru ca Sebastien Frey, portarul lor, se accidentase destul de urit. Atunci a aparut aceasta oportunitate, si Bogdan a ajuns in Italia".

Acesta a mai precizat ca fratele sau nu s-a suparat in momentul in care fostul portar al lui Ajax a schimbat macazul: "Giovani nu avea de ce sa se supere. A inteles situatia. S-ar fi suparat doar in cazul in care Lobont s-ar fi intors in Romania, dar la un alt club in afara de Dinamo".

In opinia impresarului, Dinamo va cistiga campionatul la finalul sezonului: "Cred ca are cel mai bun lot si merita sa cistige titlul. Oricum, un meci cu Steaua este in prezent de 1, X , 2!". Victor Becali a mai spus ca Ionel Danciulescu si Claudiu Niculescu alcatuiesc cel mai bun cuplu ofensiv al campionatului: "N&D este cel mai tare. Dar, Dinamo mai are si alte cupluri de valoare: N&B, D&B, D&Z".

Impresarul a mai precizat ca este ciine adevarat, la fel ca Florentin Petre: "Mereu am fost dinamovist. Dar niciodata nu le-am hulit pe celelalte echipe. De exemplu, in 1986, cind Steaua a cistigat Cupa Campionilor, eu nu am plins de ciuda cum au facut altii... M-am bucurat foarte mult".

Chestionat in legatura cu un top al celor mai buni jucatori din campionatul intern, Victor Becali a punctat: "Mirel Radoi, Claudiu Niculescu, Ionut Mazilu". Vorbind despre Dan Alexa, agentul FIFA a parut convins ca transferul jucatorului la Steaua a fost o pura inventie. "Totul a fost o gluma. Nu cred ca Steaua l-a dorit de fapt pe Alexa", a spus Victor.

Lobont confirma:

"Cel mai important este ca acum sint la Fiorentina si ca toate lucrurile merg foarte bine. Ce a fost inainte de venirea la Florenta nu mai conteaza pentru mine. Am fost la un pas sa revin la Dinamo, e adevarat, dar acum totul tine de trecut. Sa privim inainte."

Plesan nu e Hagi!

Victor Becali nu l-a inclus pe Mihaita Plesan intr-un top al celor mai buni jucatori din campionat, dar i-a facut o caracterizare onorabila: "Plesan este un jucator foarte bun, de mare perspectiva". Pus sa faca o comparatie intre ce joaca mijlocasul Timisoarei si ce juca Gheorghe Hagi, impresarul a punctat: "In acest moment, Plesan nu poate fi comparat cu Gica. Poate peste mai multi ani".

Evita sa vorbeasca despre Gigi

Desi a raspuns la majoritatea intrebarilor pe care i le-au adresat fanii, Victor Becali a refuzat sa spuna care a fost marul discordiei in relatia cu Gigi Becali: "Sint probleme de familie, care nu ar trebui sa intereseze pe nimeni". Cit despre relatia sa cu Mircea Lucescu, agentul FIFA a dezvaluit: "Nu mai sintem certati, dar nici nu mai sintem prieteni".

"Radoi a gresit"

Impresarul Victor Becali s-a declarat solidar cu Victor Piturca in cazul Radoi. Becali sustine ca disciplina pe care fostul tehnician al nationalei, Anghel Iordanescu, a impus-o in primul mandat a adus rezultate primei reprezentative.

"Cred ca la echipa nationala trebuie sa existe disciplina, pentru ca in anii '90, cind era antrenor Iordanescu, rezultatele au venit si datorita acelor reguli care au fost impuse la echipa. Eu cred ca ce a facut Radoi este un act grav de indisciplina", a declarat impresarul.

In privinta pretului vehiculat pentru un transfer in strainatate al capitanului Stelei, Victor Becali a spus: "Radoi nu poate valora zece milioane de dolari. De fapt, nici un jucator din Divizia A nu s-ar putea transfera pentru o suma mai mare de sase milioane de dolari".


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.