Formatia din Ghencea l-a transferat pe portarul Boavistei, Alberto Fernandes, dupa ce criza portarilor se accentuase odata cu accidentarea lui Cernea. In ultimele amicale din Cipru, stelistii au fost mai preocupati de tibiile adversarilor, in timp ce dinamovistii au fost urcati pe garduri de elvetieni.

Steaua pare sa fi iesit din criza portarilor, aparuta in urma transferului lui Hamutovski la Tomsk si a accidentarii lui Cernea. Astfel, "ros-albastrii" l-au achizitionat pe portarul Boavistei, Carlos Alberto Fernandes, care a semnat un contract pentru urmatorii trei ani cu gruparea din Ghencea, fiind asteptat, dupa efectuarea vizitei medicale, sa se alature lotului din Cipru. Pe de alta parte, evolutiile elevilor lui Cosmin Olaroiu sint departe de a fi linistitoare. In amicalul contra rusilor de la Energie Vladivostok, terminat la egalitate, scor 2-2, stelistii au parut mai preocupati de lupte decit de fotbal, Lovin, Goian si Cristea fiind eliminati, primii doi vazind direct cartonasul rosu.

Intilnirea iernii pentru "ros-albastri" s-a disputat insa ieri-seara, cind jucatorii din Ghencea l-au avut ca adversar pe Walter Zenga, tehnicianul care a adus ultimul titlu pentru Steaua, acum antrenor la Steaua Rosie Belgrad. Altfel, au aparut doua schimbari in legatura cu intilnirea cu Heerenveen: meciul-tur, din Olanda, va incepe de la 20.15 (ora Romaniei) in loc de 21.30, iar "ros-albastrii" au scapat de inca un adversar, atacantul Samaras fiind vindut pentru 8,8 milioane de euro la Manchester City.

Victorii pentru Poli si Dinamo

Rezultate mai bune au obtinut Dinamo si Poli Timisoara in cantonamentele din Cipru. Claudiu Niculescu a adus victoria pentru "ciini" in amicalul cu Neuchatel Xamax, care i-a provocat dureri de cap antrenorului Vigo din cauza jocului foarte dur al elvetienilor. Intors in tara dupa ce a vazut pe viu jocul dinamovistilor, Ioan Becali a declarat ca nu va mai veni nimeni in Stefan cel Mare, desi Netoiu a plecat in Ucraina, incercind sa-i aduca pe Barcauan si Stoican: "Nu cred ca mai transferam pe nimeni. Lotul este aproape complet. A fost doar un amical, dar se vede ceva. E un alt ritm". Ziua de simbata a fost plina pentru Gica Hagi, Poli jucind doua amicale in aceasta zi. In primul a remizat, scor 0-0, cu ungurii de la Tatabanya, victoria venind in meciul contra celor de la Litex Loveci, datorita golurilor lui Plesan si Constantinescu.

Rapid fara victorie

Stagiul de pregatire efectuat in Cipru s-a terminat fara victorie in meciurile amicale pentru Rapid, care a remizat cu Levadia Tallin in ultimul meci test, scor 2-2, desi giulestenii au condus cu 2-0. "Nu m-au interesat rezultatele. Am avut alte obiective acolo. Ne-am dus sa ne antrenam, iar acele jocuri au fost o forma de antrenament", a precizat antrenorul Razvan Lucescu la intoarcerea in tara. Jucatorii au avut parte de un eveniment neplacut pe Aeroportul "Henri Coanda", unde au asteptat jumatate de ora autocarul, la -10 grade Celsius. Primul care a cedat a fost Pancu: "Nea Mariane (n.r. - secundul Marian Rada), asteptam ca prostii in frig. Eu nu mai stau", atacantul plecind cu taxiul, mijlocul de transport ales, pe rind, si de ceilalti jucatori.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.