Nationala lui Florin Marin are o misiune extrem de dificila in tentativa de a ajunge la turneul final al Campionatului European. Ieri a avut loc si tragerea la sorti a grupelor preliminare pentru CE de tineret, editia 2006-2007. Calificarea la turneul final se va face dupa doua tururi.

Ieri a avut loc si tragerea la sorti a grupelor preliminare pentru CE de tineret, editia 2006-2007. Calificarea la turneul final se va face dupa doua tururi.
La primul vor lua parte selectionatele clasate pe ultimele 16 locuri in clasamentul coeficientilor UEFA. Cele opt calificate din acest prim tur vor trece in faza a doua, in care sunt 14 grupe a cate trei echipe, fiecare echipa jucand un singur meci impotriva celorlalte componente ale grupei.

Castigatoarele celor 14 grupe vor disputa 7 partide de baraj, in sistem tur-retur, invingatoarele mergand la turneul final, alaturi de tara organizatoare, Olanda.
Reprezentativa Romaniei va avea o misiune dificila, fiind repartizata in grupa a 10-a, adversarele tricolorilor fiind Germania si invingatoarea dintre Liechtenstein si Irlanda de Nord. Romania va juca primul meci acasa, pe 16 august, impotriva castigatoarei din meciul de baraj. Pe 5 sau 6 septembrie, elevii lui Florin Marin se vor deplasa in Germania, pentru partida decisiva.

Criteriile de departajare in caz de egalitate de puncte sunt: golaverajul general din cele doua meciuri, numarul superior de goluri inscrise, numarul de goluri marcate in deplasare, pozitia in clasamentul coeficientilor UEFA si tragerea la sorti. Daca inaintea ultimului meci din grupa cele doua echipe au acelasi numar de puncte, precum si un numar identic de goluri marcate si primite, iar dupa cele 90 de minute ale partidei respective, scorul este egal, se va trece la executarea loviturilor de departajare, fara a se mai disputa prelungiri.

Grupele de calificare

GRUPA 1
Norvegia, Bosnia-Hertegovina, San Marino / Armenia

GRUPA 2
Spania, Slovacia, Albania

GRUPA 3
Serbia-Muntenegru, Lituania, Malta / Georgia

GRUPA 4
Belgia, Grecia, Azerbaidjan / Irlanda

GRUPA 5
Italia, Austria, Andorra / Islanda

GRUPA 6
Rusia, Ungaria, Finlanda

GRUPA 7
Portugalia, Polonia, Letonia

GRUPA 8
Elvetia, Anglia, Kazahstan / Moldova

GRUPA 9
Cehia, Belarus, Cipru

GRUPA 10
Germania, ROMANIA, Liechtenstein / Irlanda de Nord

GRUPA 11
Danemarca, Suedia, Luxemburg / Macedonia

GRUPA 12
Croatia, Ucraina, Bulgaria

GRUPA 13
Turcia, Israel, Estonia / tara Galilor

GRUPA 14
Franta, Slovenia, Scotia

"E o grupa dificila. Daca vom intalni Irlanda de Nord pe teren propriu, trebuie sa castigam neaparat acest joc, si, daca se poate, la un scor cat mai mare. Cu Germania ar fi bun si un egal, in conditiile in care ei se incurca in Irlanda."
Florin Marin, antrenor tineret


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.