Cu o avalansa de procese pe rol si cu un potop de datorii neachitate la Bugetul de stat, RAFO da lovitura de imagine dupa lovitura. Dupa ce s-a implicat in fotbal, incheind un contract de publicitate cu Steaua Bucuresti, campioana en-titre a Diviziei A, rafinaria din Onesti a atras in echipa o alta glorie a sportului romanesc. Nadia Comaneci va semna, astazi, un contract de publicitate cu rafinaria din Onesti. "Am ales RAFO in primul rind pentru ca este vorba despre Onesti, orasul meu natal. In plus, este vorba despre acei oameni care vor avea acum posibilitatea sa primeasca niste slujbe pe care le pierdusera", si-a motivat Nadia Comaneci alegerea.

Cu ajutorul financiar al RAFO, Nadia va reusi sa finalizeze proiectul demarat in urma cu aproximativ patru ani, infiintarea unei policlinici sociale nonprofit care sa-i poarte numele. ,,Impreuna cu cei de la RAFO vom ajuta financiar programul Special Olympics, rezervat persoanelor cu handicap. Tot cu sprijinul lor voi putea realiza un proiect mai vechi al meu, policlinica pentru copiii strazii, care se va afla in incinta Bisericii Sf. Spiridon Vechi", a mai spus fosta gimnasta.

"Nu ma asociez cu scandalurile"

Chiar daca in ultimul timp RAFO are probleme mari de imagine, Nadia nu se teme sa-si asocieze numele de rafinaria din orasul natal. ,,Eu nu ma asociez cu scandalurile in care este implicata RAFO. In cazul meu este vorba despre o promotie de caritate, care sa ma ajute pe mine si, implicit, copiii. De problemele cu legea se ocupa juristii, avocatii, nu e treaba mea", a afirmat Nadia.

In ultimii doi ani, fosta gimnasta a incheiat mai multe contracte de publicitate in Romania. In februarie 2004, ,,zeita de la Montreal" a devenit imaginea ,,Lady Milk", produsul lactat lansat de grupul LaDorna, pentru ca anul trecut sa semneze un contract cu BRD - Groupe Société Générale, care a scos pe piata o editie limitata de carduri cu Nadia Comaneci. ,,Nu ma asteptam ca imaginea mea sa se gaseasca pe un card bancar, dar mi-a placut aceasta campanie originala, precum si generozitatea BRD de a dona burse copiilor la prestigioase scoli sportive", a declarat Nadia.

Sponsori cu cintec in Ghencea

Dupa ce timp ce cinci ani ,,s-a multumit" doar cu banii primiti de la finantatorul Gigi Becali, Steaua a incheiat, in ianuarie 2006, un contract de publicitate cu Expanet Limited din Cipru, companie care a cumparat de curind rafinaria din Onesti. Asocierea dintre RAFO si Steaua a iscat adevarate dispute. Astfel, dupa ce patronul din Ghencea a declarat ca inscriptionarea numelui rafinariei din Onesti pe tricourile "ros-albastre" ii va aduce si un avantaj politic, reprezentat de numarul de voturi primite de la oamenii angajati la RAFO, conducerea Balkan Petroleum - actionar majoritar la societatea din Onesti - a ripostat, precizind ca se va opune acestei asocieri.

Probleme cu legea

RAFO Onesti este cunoscuta drept unul dintre marii datornici la bugetul Romaniei. Fostii patroni sint acuzati, printre altele, de evaziune fiscala si abuz in serviciu. Privatizata si nationalizata de mai multe ori, compania - care are datorii de aproape 16 mii de miliarde de lei - este strins legata de afacerile grupului PSD din Bacau. De altfel, unul dintre fostii lideri ai PSD Bacau, Corneliu Iacobov, este trimis in judecata in afacerea datoriilor RAFO. Mai multe afaceri ale rafinariei sint investigate atit de Parchetul General, cit si de Departamentul National Anticoruptie.