Lobont s-a integrat rapid la Fiorentina. Duminica, portarul nationalei s-a antrenat singur, apoi a urmarit meciul Violei cu Messina si ieri a fost prezentat oficial de gruparea italiana.

"Acesta este campionatul cel mai frumos si mai greu din lume. Pentru mine a fost intotdeauna un vis sa joc in Italia, iar cand s-a ivit aceasta posibilitate nu am ratat-o. Va trebui sa ma antrenez cu seriozitate si antrenorul va decide pe cine sa trimita in teren. Va fi o mare responsabilitate sa-l inlocuiesc pe Frey", a spus Lobont. Goal-keeper-ul nationalei i-a magulit pe italieni, spunandu-le ca "aici fiecare meci se joaca de parca ar fi unul de Liga Campionilor. Fiecare partida demonstreaza ca Serie A este cel mai puternic campionat din lume".

Romanul, care va purta tricoul cu numarul 22, le-a vorbit "macaronarilor" si in italiana. Italiana bunicica, dupa cum au apreciat peninsularii. "In doua-trei luni o sa vorbesc perfect limba", a promis "Lobby".

Asemuit cu o pisica de directorul sportiv Pantaleo Corvino, Lobont le-a marturisit ziaristilor italieni: "Apar de la 6 ani si sunt convins ca meseria de portar e cea mai frumoasa din lume".

S-a antrenat singur. Lobont a cerut sa se pregateasca inca de duminica. Pentru ca noii sai coechipieri aveau meci, el s-a antrenat singur, dupa care a urcat in tribuna pentru a urmari evolutia echipei sale in victoria cu Messina (2-0). Lobont a urmarit cu atentie jocul defensiv al toscanilor, incercand sa inteleaga sistemul folosit de antrenorul Cesare Prandelli. Incepand de luni, romanul va intra in program normal si ar putea debuta duminica, in deplasare, in partida cu Udinese.

Telefon de la Chivu. Fosti coechipieri la Ajax, Lobont si Chivu se vor reintalni in Italia. "Lobby" a plans in momentul in care Cristi a plecat la Roma, iar Chivu nu a ramas dator. Directorul sportiv al Fiorentinei, Pantaleo Corvino, a spus ca cei care afirma ca achizitionarea lui Lobont e hazardata gresesc. "Dupa achizitionarea sa, m-a sunat Chivu de la Roma, pe care il cunosc bine, si mi-a spus ca a dorit sa-l duca pe Lobont la echipa din capitala. "Acum lupta noastra pentru un loc de Liga Campionilor va fi si mai dificila. Lobont e unul dintre cei mai buni portari din Europa", mi-a spus Chivu", sustine Corvino.

Frey ii spune "bun-venit". Portarul Frey, imprumutat de la Parma, s-a accidentat, a trebuit sa fie operat si va lipsi de pe gazon 3 luni. Foarte iubit de suporterii "Violei", el le-a spus acestora: "Fiorentina a cumparat un nou portar, care este binevenit aici. Pentru binele echipei, antrenorul Prandelli trebuie sa decida cine e mai in forma si cine va juca: Lobont, sau Cejas".

In aprilie va da piept cu Chivu si Mutu. La 2 aprilie Lobont se va confrunta cu Chivu, prietenul sau cel mai bun, in Fiorentina - Roma. Peste o saptamana, portarul Romaniei va incerca sa "inchida" poarta contra lui Mutu, in Juve - Fiorentina.

Remarcat la un meci in Italia

Cristiano Brocchi, coechipierul lui Lobont, a jucat si pe la AC Milan. "Mi-l amintesc perfect pe Lobont din meciurile cu Ajax din Liga Campionilor. Atunci a aparat absolut tot impotriva noastra, e un portar bun. Insa lupta pentru titularizare va fi grea, pentru ca Cejas a aparat bine si in meciul cu Messina si in precedentele doua meciuri ale noastre". Matteo Mareggini, fost portar si antrenor al Fiorentinei, a marturisit: "Sincer, il preferam pe Toldo (n.r. ajuns rezerva la Inter Milano), pentru ca stiam ca strainii se adapteaza greu in campionatul Italiei, vezi cazurile Dida sau Cejas. Insa am mare incredere in directorul sportiv Corvino, care a avut grija de Bojinov sau Vucinic. Acesti straini s-au integrat perfect gratie lui in echipa".

Bogdan a fost extrem de fericit cand Corvino i-a inmanat noul sau tricou cu numarul 22

Dupa prezentare, Lobont a iesit pe arena Artemio Franchi pentru o sesiune de fotografii. Mai intai cu tricoul echipei, apoi cu un fular al gruparii "viola" in jurul gatului

"Voi inchide poarta asta", si-a spus "Lobby" la finalul zilei


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.