Vedeta campionatului mondial de snooker, Ronnie O’Sullivan, a pierdut Masters-ul Londrei in fata rivalului John Higgins. Cistigatorul celor 125.000 de lire sterline a fost stabilit dramatic in jocul decisiv.

In Marea Britanie, snookerul rivalizeaza oricind cu fotbalul. Iar cind "biliardul gentlemanilor" se joaca in capitala Angliei, audienta cucereste milioane si milioane de privitori. Unde mai pui ca duminica noaptea, in finala Masters-ului Londrei, superlativele absolute ale snookerului, Ronnie "Racheta" O’Sullivan si John Higgins, s-au confruntat intr-un meci aidoma "clasicului" Real Madrid - Barcelona, in varianta cu tac si bile colorate. Iar spectacolul a fost total. Reusite din unghiuri imposibile, rasturnari de situatie si ratari incredibile au pigmentat un meci in care s-a mers cap la cap.

Astfel ca, "la finalul timpului regulamentar", scorul a devenit 9-9, urmind ca invingatorul sa fie stabilit in frame-ul decisiv. Un fel de lovituri de la 11 metri. S-a impus Higgins, cu 64-60, dupa ce liderul clasamentului mondial, revenit dupa o perioada in care cocheta cu retragerea, a condus cu 60-0. A fost revansa finalei de anul trecut, in care O’Sullivan se impusese detasat. "Sint dezamagit ca nu am cistigat, dar Higgins este un mare campion si un al naibii de norocos", a recunoscut la final O’Sullivan. Cistigatorul a fost recompensat cu 125.000 de lire sterline, care i-au rotunjit veniturile din snooker la patru milioane.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.