Ideea infiintarii unei selectionate a LPF, numita si Nationala B, este de data recenta. Ea fost formulata ca atare acum cateva zile de Ionut Popescu, directorul general al LPF. Argumentul numarul unu a fost ca in Germania o astfel de selectionata s-a constituit acum trei-patru ani si din randurile ei au urcat in prima reprezentativa cativa jucatori de valoare.

Primul pas pentru infiintarea Nationalei B a fost deja facut prin numirea unui manager general. Comitetul Executiv al LPF, in sarcina caruia cade coordonarea in intregime a acestei reprezentative, l-a numit in functia mai sus amintita pe fostul mare fotbalist Gino Iorgulescu (foto). Despre calitatile manageriale de care a dat dovada pana acum Gino Iorgulescu este aproape inutil sa mai vorbim.

Fostul presedinte al lui FC National s-a afirmat prin abilitatea, diplomatia, flerul si cunoasterea profunda a fenomenului fotbalistic din tara naostra, si nu numai, gratie carora gruparea din Parcul cu Platani s-a mentinut tot timpul in prim-planul campionatului, desi visteria clubului a fost una dintre cele mai sarace. Comitetul Executiv al LPF spera ca, numit in aceasta functie, fara a fi insa si retribuit, Gino Iorgulescu va scoate din maneca, mai ceva ca un scamator, solutiile care sa faca din Nationala B o selectionata viabila, una din care, aidoma celei din Germania, sa promoveze in prima reprezentativa fotbalistii pe care selectionerul Victor Piturca ii asteapta cu justificata nerabdare. Sigur ca aici ar mai fi vorba si de fotbalistii de la selectionata de tineret, si ei asteptati sa sara in prima echipa a tarii, dar nu sunt deloc semne, din pacate, ca se va isca vreo busculada la poarta primei reprezentative.

Pana una-alta, Nationala B, pentru care se va constitui un buget special, urmeaza a se infiinta si in realitate, nu numai pe hartie, drept pentru care pasul numarul doi va fi facut chiar de managerul general, Gino Iorgulescu urmand sa propuna Comitetului Executiv al LPF antrenorii noii nationale. Antrenorii, la randul lor, vor trece la selectionarile de rigoare si abia atunci vom putea vorbi cu adevarat de Nationala B, sau de Nationala LPF.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.