Dintr-un total de 11 sportivi romani prezenti la primul turneu de Mare Slem al anului, doar unul singur mai este prezent in competitie dupa primele trei zile. E drept, majoritatea jucatorilor romani nu au reusit sa treaca de calificari, dar au fost si trei jucatori care au intrat direct pe tabloul principal.

Dar dupa ce Razvan Sabau si Victor Hanescu au parasit competitia chiar din primul tur, miercuri a fost si randul lui Andrei Pavel sa iasa din competitie. El a ratat calificarea in turul trei la Australian Open, la capatul unui meci in care nici macar nu a reusit sa puna mari probleme adversarului sau. Pavel a fost invins, in turul doi, cu scorul de 6-4, 6-1, 6-4, de francezul Fabrice Santoro.

In urma prestatiei de la Australian Open, Pavel va primi sapte puncte ATP si un cec in valoare totala de 28.000 dolari.

Andreea Vanc, jucatoarea din Timisoara, care in prezent locuieste in Italia, este prezenta in continuare in proba de dublu feminin. Vanc, alaturi Maret Ani din Estonia, a obtinut calificarea in turul doi al acestei competitii cand au invins, in runda inaugurala, cu scorul de 6-2, 7-5, cuplul asiatic Chia-Jung Chuang/ Rika Fujiwara (Taiwan/Japonia). Ele vor juca, in faza urmatoare a competitiei, cu perechea Lisa Raymond/ Samantha Stosur (SUA/ Australia), cap de serie numarul unu, care a trecut, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-1, de cuplul Nuria Llagostera Vives/Maria Vento-Kabchi.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.