Marian Iancu sustine ca BkP nu va aviza contractul de sponsorizare dintre RAFO si Steaua dupa ce Gigi Becali a declarat ca asocierea il va ajuta sa cistige capital politic. Pe de alta parte, Marin Anton spune ca banii sint dati de Expanet Limited

La doar o zi de la anuntarea oficiala, asocierea dintre Steaua si RAFO stirneste noi dispute, favorizate si de situatia neclara din conducerea companiei. Dupa ce patronul din Ghencea a declarat ca inscriptionarea numelui rafinariei din Onesti pe tricourile "ros-albastre" ii va aduce si un avantaj politic, reprezentat de numarul de voturi primite de la oamenii angajati la RAFO, Marian Iancu, presedintele Balkan Petroleum, a ripostat, precizind ca se va opune acestei asocieri. Ieri insa, Marin Anton, fost consilier la BkP, actual manager general al RAFO, ne-a precizat ca eventualele actiuni ale lui Marian Iancu nu vor avea efect.

Anton respinge

"Eu va spun ca acest contract de publicitate a fost deja semnat, banii au fost transferati, iar Steaua va juca in anul 2006 cu RAFO pe piept. Nu discut despre ce se spune. Pina la urma, aceasta asociere este foarte buna pentru RAFO, iar eu sint foarte multumit de semnarea acestui contract", ne-a declarat Marin Anton, contrindu-l pe Marian Iancu si la capitolul abordarii problemei. "Asocierea cu Steaua nu se va discuta in Adunarea Generala, nu tine de Adunarea Generala. Este o problema interna, de administratie. Se va vedea in viitor cine are puterea decizionala", a subliniat acesta, dupa ce presedintele Balkan Petroleum a afirmat ca ia in considerare posibilitatea de a se opune acestui contract in cadrul Adunarii Generale.

Cel care a declansat aceasta disputa, Gigi Becali, se declara neinteresat de opozitia lui Iancu. "Trebuie sa cer voie cuiva ca sa fac afaceri in Romania? Iancu poate sa declare si sa faca ce vrea, eu am banii. Sa vedem daca poate sa dea cineva sigla jos", spune patronul din Ghencea.

Iancu vrea Adunare Generala

Pe de alta parte, Marian Iancu a parut mai hotarit ieri sa se opuna asocierii dintre RAFO si Steaua. "Respectam strategia celor de la RAFO, dar trebuie sa vina cu studii si strategii prin care sa ne demonstreze ca asocierea cu Steaua aduce beneficii. Relatia contractuala dintre RAFO si Steaua nu o cunosc. Urmeaza sa luam cunostinta de ea. Ieri (n.r. - marti) am luat act de intentiile politice ale lui Gigi Becali, iar noi nu vrem ca RAFO sa fie implicata in politica. In plus, nu exista nici o intelegere scrisa intre Steaua si RAFO", a declarat presedintele Balkan Petroleum.

Situatie neclara

Aceasta disputa este posibila din cauza situatiei neclare de la nivelul conducerii RAFO. Balkan Petroleum, actionar majoritar la societatea din Onesti, a vindut pachetul de actiuni detinute companiei Calder-A, din Austria, insa tranzactia nu a fost inca aprobata de AVAS, astfel incit, teoretic, in acest moment BkP detine inca RAFO. "Intre Balkan Petroleum si RAFO nu mai exista nici o relatie. Mai sint citeva detalii de pus la punct la Registrul Comertului. RAFO este o societate care se afla intr-o reorganizare juridica si care are trei noi investitori", a tinut insa sa precizeze Marin Anton, in cadrul conferintei de presa in care a fost prezentat oficial contractul dintre Steaua si Expanet Limited, firma care plateste banii gruparii din Ghencea.

Ultima ora: RAFO refuza Steaua

SC RAFO SA nu a aprobat folosirea de catre FC Steaua a numelui si a siglei RAFO, se arata intr-o adresa trimisa miercuri de firma din Onesti companiei Balkan Petroleum. "Atit la nivelul Adunarii Generale a Actionarilor, cit si la nivelul Administratorului Unic al SC RAFO SA, SC V&V Trading Company SA nu a fost aprobata pina la data formularii prezentei darea in folosinta catre FC Steaua, pe cheltuiala sa sau a oricarei alte terte persoane interesate, a numelui si siglei 'RAFO>>, marca inregistrata OSIM a SC RAFO SA", anunta firma din Onesti.

De asemenea, RAFO mentioneaza ca nu a incheiat nici un contract cu gruparea din Ghencea. "Intre SC RAFO SA si FC Steaua nu a fost incheiat nici un contract prin care sa se aprobe darea in folosinta catre FC Steaua a numelui si siglei 'RAFO>>", se precizeaza in adresa catre Balkan Petroleum semnata de directorul general al RAFO, Paul Ivascu. Intrebat daca intentioneaza sa actioneze in Justitie clubul Steaua in cazul in care sigla rafinariei va aparea pe tricouri, presedintele clubului Poli Timisoara a raspuns: "Daca va fi nevoie, da. Sigla RAFO valoreaza, conform legii romane, intre 5 si 15% din cifra de afaceri. Asta inseamna intre 50 si 150 de milioane de dolari".

In replica, Gigi Becali a declarat ca diferendul aparut nu este problema sa: "Eu am semnat un contract, la revedere. Sa dea in judecata pe Expanet, nu pe mine. Astea sint problemele lor".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.