MAI a cautat sa ramana majoritar pentru a pastra controlul asupra clubului.

Alertati de faptul ca un om dubios ca Ioan Becali a ajuns sa conduca Dinamo, reprezentantii MAI au facut demersurile necesare astfel incat el sa nu prinda radacini in Groapa.

Astfel, dintre cei noua investitori care sunt acum in conducerea echipei, Giovani este singurul care nu a primit actiuni in schimbul sumei cu care a contribuit la bugetul clubului! Mai mult, Ministerul Administratiei si Internelor a blocat procesul de impartire al actiunilor clubului. Desi pana in decembrie 2005, 66 la suta din actiunile lui Dinamo trebuia sa fie impartite intre investitori, acest lucru nu s-a intamplat. Astfel, in continuare, FC Dinamo, acolo unde MAI are reprezentati, a ramas cu 92 la suta din actiuni, in timp ce SC Dinamo 1948 SA, acolo unde sunt Ioan Becali, Nicolae Badea, Vladimir Cohn, Bagher Karimzadeh, Vasile Turcu, Dragos Savulescu, Florin Busca, Gigi Netoiu si Cristi Borcea are doar 8 procente.

Daca impartirea actiunilor s-ar fi facut asa cum isi doreau investitorii, MAI ar fi ramas doar cu 34 la suta din actiuni, devenind minoritar si implicit ar fi pierdut controlul asupra clubului.

Cristi Borcea a fost "urecheat" de MAI

Daca pana in sezonul trecut, Cristi Borcea a fost cel mai "zgomotos" oficial dinamovist, atacand rivalii "cainilor" si facand afirmatii incendiare, acum el a devenit un simplu actionar si s-a linistit. Motivul? Anul trecut, Borcea a fost chemat la o intalnire de reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor care l-au "sfatuit" sa nu mai provoace scandaluri si sa fie diplomat. Drept urmare, cel poreclit "Shakira" si-a schimbat total comportamentul si a adoptat un ton moderat in rarele sale aparitii in presa.

Chef la sediul clubului cu "Shakira" si invitatii sai
Cristi Borcea si-a sarbatorit, ieri, ziua de nastere la sediul clubului, cu ocazia implinirii a 36 de ani. ‘’Sper ca acest an sa fie cel mai bun din viata mea. Vreau sa castigam campionatul si sa intram in Liga Campionilor’’, a spus Borcea. "Facem o injectie la fiecare fotbalist care trece pe la Dinamo, iar el ramane cu sange alb-rosu. De aceea, Alexa a decis sa joace, din nou, in Groapa desi a avut o oferta mare de la Steaua", a adaugat cel poreclit "Shakira" care a avut invitati precum Nicolae Badea, Gigi Netoiu sau Giovani Becali.

"Se vrea retrogradarea lui Dinamo II"

in afara de faptul ca a implicat clubul in scandaluri, Ioan Becali a incercat si cateva mutari pentru a-si umple buzunarul. El a dorit sa desfiinteze echipa a doua, dar s-a lovit de refuzul categoric al lui Nicolae Badea. Giovani si-a motivat propunerea, spunand ca Dinamo II reprezinta o cheltuiala in plus pentru bugetul "cainilor". ProSport insa a dezvaluit ca Becali doreste desfiintarea echipei secunde pentru ca jucatorii tineri sa devina liberi de contract. Astfel, ei puteau fi transferati la alte echipe, iar banii ar fi ajuns in buzunarele impresarului Victor Becali, nimeni altul decat fratele lui Giovani. Ioan Andone a confirmat ipoteza avansata de ziarul nostru. "Se doreste retrogradarea lui Dinamo II pentru ca echipa sa fie desfiintata, iar fotbalistii valorosi directionati spre Unirea Urziceni", ne-a spus "Falcosul".


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.