Cand nimeni nu mai credea in el, Andrei Pavel si-a revenit. El a produs una din surprizele primului tur la Australian Open, reusind sa il elimine pe fostul lider ATP, spaniolul Carlos Moya, pe care l-a invins cu 6-4, 7-6, 4-6, 3-6, 6-4.

Constanteanul, aflat la prima victorie in acest sezon din trei meciuri disputate, a inceput partida stapan pe el. A profitat de faptul ca reverul i-a mers ca in zilele bune precum si de momentele de slabiciune ale ibericului si, infirmand statistica, acolo unde fostul iubit al Ralucai Sandu conducea cu scorul general de 2-0, si-a adjudecat primele seturi ale intalnirii. Treptat, Moya a revenit in joc, a reusit sa egaleze, insa aceasta a fost tot, caci setul decisiv i-a revenit romanului, cu 6-4. De la prima minge a partidei trecusera 3 ore si 44 de minute. Superioritatea romanului a fost recunoscuta si de presa straina. Astfel, conform agentiei italiene "Sports", "atunci cand se afla intr-o zi buna, Pavel ramane un jucator capabil sa bata pe oricine si asta datorita talentului si reverului sau, una din cele mai bune lovituri din circuitul ATP".

La randul sau, Moya a declarat pentru "Marca": "M-am antrenat intens de sapte saptamani, lucru pe care nu l-am mai facut de mult timp si eram foarte bine pregatit. E o lovitura foarte dura", a spus ibericul.

Urmatorul adversar al romanului este francezul Fabrice Santoro, care a trecut, cu 3-6, 6-0, 6-2, 6-3, de americanul Vincent Spadea. Indiferent de rezultatul acestui meci, "Cneazul" si-a asigurat sapte puncte ATP si un cec in valoare totala de 28.000 de dolari.

Cel de-al doilea roman care a jucat ieri, Razvan Sabau, a abandonat in setul secund al intalnirii cu argentinianul Gaston Gaudio. Desemnat cap de serie numarul 8, sud-americanul conducea cu 6-2, 5-0 in momentul in care bucuresteanul a anuntat ca nu mai poate continua partida din cauza unei accidentari la brat. Pentru participarea la acest turneu, Sabau va primi un punct ATP si un cec de 18.000 de dolari.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.