In aceasta iarna, Rapidul nu s-a implicat prea mult pe piata transferurilor. Dar avea doua tinte precise: Daniel Pancu si Viorel Moldovan

Sambata seara, bombele au explodat: cei doi internationali romani au acceptat sa vina in Giulesti. Mai sunt de pus la punct detaliile financiare ale contractelor. Si au mai ramas sa se semneze actele. Presedintele giulestean Dinu Gheorghe crede ca asta se va intampla maine sau poimaine.

"Pancone" va juca in Giulesti in acest retur, dupa ce patronul George Copos s-a inteles cu turcii de la Besiktas pentru un imprumut gratis pana in vara. Salariul fotbalistului va fi suportat in parti egale de cele doua cluburi. "Noi avem speranta ca din vara sa-l putem recupera pe Dan printr-un transfer definitiv. Din pacate, el nu ne va putea ajuta in Cupa UEFA, fiind deja folosit in Europa de formatia turca", a explicat presedintele Dinu Gheorghe.

Viorel Moldovan a ajuns in cele din urma la Rapid, dupa ce rapidistii s-au angajat sa plateasca 300.000 $ Timisoarei, din care 90.000 $ la semnarea actelor. "L-am luat pe Moldovan pentru ca Razvan Lucescu l-a dorit mult. Sunt sigur ca a meritat efortul, mai ales ca in schimbul lui nu vom mai da nici un jucator", a spus "Vama". Moldovan se va alatura maine lotului.

Moldo: "Ma acontasera inca de anul trecut"

Multumit ca va evolua cu Rapidul in Cupa UEFA, Viorel Moldovan nu exclude, la 33 de ani, o revenire la echipa nationala, Viorel Moldovan a dezvaluit ca putea ajunge in Giulesti inca de anul trecut, dar cu putin timp inainte de propunerea lui Copos apucase sa-si dea cuvantul de onoare pentru un transfer la Poli. Convins ca giulestenii vor elimina Hertha Berlin din Cupa UEFA, Vio nu exclude varianta de a se retrage din activitate de la Rapid.

Libertatea: De ce ai ales Rapidul?

Viorel Moldovan: Daca stau bine sa ma gandesc, anul trecut, pe vremea asta, puteam ajunge la Rapid, dar apucasem sa-mi dau cuvantul pentru Poli si am fost nevoit sa-l respect. Rapidul ma acontase, practic, de un an si era normal sa aiba prioritate. Abia astept sa-i dau bataie, sa alerg, sa ma misc, sa uit de toate necazurile. Viata merge inainte si ma voi vindeca prin fotbal.

Cand erai la Poli ai avut o altercatie cu "secundul" lui Lucescu jr....

Este adevarat ca m-am ciondanit cu Marian Rada, dar este de domeniul trecutului. Prieteniile puternice se nasc dupa conflicte violente. Ma bateam pentru Poli, eram in barci diferite, dar mie mi-a trecut supararea dupa doua zile. La fel voi face si la Rapid. Voi lupta si dincolo de limitele impuse pe gazon.

Ce sanse are Rapidul in fata Herthei?

Steaua a facut 0-0 in Germania. Eu zic ca prin venirea mea si a lui Daniel (n.r. Pancu) Rapidul a devenit mai puternica, mai competitiva. Hertha nu-i de speriat, e loc pentru noi in UEFA. Era altceva daca intalneam o formatie italiana. Ar fi fost mai greu. Am urmarit Rapidul de-a lungul timpului. E un grup omogen cu o mobilitate si o dinamica desavarsite. Am nevoie de grup pentru a ma putea integra in planurile lui Razvan Lucescu.

Te-ai retrage din fotbal de la Rapid?

Am 33 de ani, vreau sa mai joc, dar nu se stie niciodata ce s-ar putea intampla. Totul e posibil.

Te mai gandesti la nationala?

Stai putin sa ma pregatesc, sa revin la o forma optima si apoi mai vedem. N-am exclus si nu exclud nimic din start. Orice posibilitate se poate materializa.

Mama. Viorel Moldovan si-a adus la Bucuresti si mama. "Este bulversata dupa ce si-a pierdut si mama, adica bunica mea si sotul, in asa scurt timp. Are probleme cu inima, trebuie sa merg cu dansa la controale medicale amanuntite pentru a preveni alt necaz".

Timisoara. "Tin sa le multumesc tuturor oamenilor de la Poli si in special suporterilor. Simt c-am fost si eu parte dintr-un proiect condus cu inima. Ii urez bafta lui Gica Hagi. Cu Toni Dobos mai am de discutat la telefon, e prietenul meu, si cu astia te intelegi cel mai greu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.