“Lotul Craiova”, adus de Gigi Netoiu in vara trecuta, nu a confirmat, iar dupa Plesan si Guso, care au fost deja detasati la alte echipe, si Daouda si-a exprimat dorinta de a-i parasi pe “caini”.

Vara trecuta, Dinamo a dat un adevarat tun. Cinci jucatori, dintre care patru titulari in formatia Universitatii Craiova, au sosit in "Groapa".
Gigi Netoiu, oficialul dinamovist care a adus aproape doua echipe de fotbal in Soseaua Stefan cel Mare, a reusit sa-i convinga si pe Adnan Guso, Cosmin Moti, Mariko Daouda, Mihaita Plesan si Ilie Iordache sa semneze cu "cainii".

Desi la momentul respectiv Guso era considerat unul dintre cei mai buni portari din Divizia A, Plesan cel mai cautat mijlocas, curtat si de rivalii din Ghencea, iar Daouda un fundas valoros, exact acesti fotbalisti au dezamagit in "Groapa". Ilie Iordache nici macar nu a apucat, deocamdata, sa joace pentru prima echipa a ros-albilor, iar Cosmin Moti este singurul component al "lotului Craiova" care a prins radacini in "Stefan cel Mare".

In aceste conditii, oficialii dinamovisti au inceput sa faca demersuri pentru a-si recupera investitia de doua milioane de dolari facuta in cei cinci jucatori. Operatiunea a inceput prin vanzarea lui Plesan - fotbalist care nu s-a remarcat deloc in "Groapa" - la Poli Timisoara. Spre norocul bucurestenilor, petrodolarii BkP si dorinta lui Hagi de a-l avea in echipa pe Plesan au facut ca Dinamo sa incaseze o suma nesperat de buna de pe urma tranzactiei: 800.000 de euro acum si inca 500.000 dupa un eventual transfer al mijlo-casului in strainatate. Guso a semnat cu FC Arges, iar urmatorul pe lista plecarilor pare a fi Daouda.

Deja afectat de conflictele sale cu fanii "cainilor", africanul a mai primit o lovitura atunci cand a aflat ca cel mai bun prieten al sau, Guso, s-a dus la Pitesti. Fundasul le-a marturisit unor apropiati ca este decis sa plece si el din Romania pana la inceperea returului.

Au facut o superafacere acum patru ani

Daca acum, cu exceptia lui Moti, jucatorii sositi din Craiova in Soseaua Stefan cel Mare au dezamagit, o mutare similara s-a dovedit a fi extrem de inspirata si profitabila in urma cu patru ani. In iulie 2002, dupa ce a plecat oficial de la Universitatea, Netoiu s-a mutat cu arme si bagaje la Dinamo. In afara de doctorul Liviu Batineanu, 12 fotbalisti l-au insotit pe Gigi in "Groapa".

Acestia erau: Stefan Preda, Daniel Rednic, Flavius Stoican, Catalin Craciunescu, Angelo Alistar, Ovidiu Burca, Victoras Iacob, Stefan Grigorie, Dan Alexa, Ciprian Danciu, Cosmin Barcauan si Cornel Frasineanu. Chiar daca si printre acesti jucatori au fost unii care nu au confirmat, in schimb cei mai multi dintre ei au progresat, au devenit piese de baza in echipa "cainilor", au ajuns in prima reprezentativa si in final au prins angajamente in strainatate, Netoiu incasand 50 la suta din sumele de transfer.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.