Rulmentul Brasov a mai invins o data modesta formatie cipriota Panellionios Lefkosias si a devenit singura echipa feminina romana de handbal care a obtinut in acest weekend calificarea in turul urmator al unei competitii europene. Dupa ce in meciul tur se impusesera cu 50-9, sambata, brasovencele au castigat si in deplasare, unde s-au dus cu o echipa de rezerve si fara antrenoarea Mariana Tarca, cu 40-17.

Astfel Rulmentul devine a doua echipa romana calificata in optimile Challenge Cup, alaturi de Tomis Constanta, echipa calificata direct. Din pacate ambele formatii care au jucat in Cupa EHF au ratat calificarea. Desi s-a impus in fata echipei spaniole Cementos la Union Ribarroja cu 27-25, Oltchim Ramnicu Valcea nu merge mai departe, in tur ibericele castigand la o diferenta de 8 goluri. Foarte suparati, suporterii valceni au amendat jocul slab al echipei favorite prin fluieraturi, in special in prima repriza, si au scandat numele jucatoarelor Steluta Luca, Luminita Hutupan si Narcisa Lecusanu, componente ale nationalei Romaniei. Si echipa pregatita de selectionerul nationalei Gheorghe Tadici a ratat calificarea,Silcotub Zalau fiind invinsa in deplasare, cu scorul de 30-28, de formatia turca Ankara Havelsan, dupa ce in tur romancele nu castigasera decat la un gol diferenta.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.