Dupa trative seculare care au durat 48 de ore, Mihaita Plesan a ajuns joi seara la Timisoara. Maestru al declaratiilor, "Banderas" a spus de la inceput ca el vrea totul in Banat!

Dorinte cu Poli. "Ma bucur ca pana la urma am ajuns la Timisoara. Impreuna cu ceilalti colegi, sper sa facem din Poli una din echipele mari din Romania si din campionatele din Europa".

Dorinte personale. "Imi doresc sa fiu sanatos, fiindca asa voi putea sa imi demonstrez adevarata valoare".
Titlul. "Sunt sigur ca voi lua campionatul cu Poli Timisoara. Mai mult, sunt sigur ca imi voi duce la bun sfarsit contractul cu Poli".

Timisoara. "E cel mai civilizat si cel mai frumos oras din tara. Craiovean nu mai am cum sa fiu, ca am plecat de acolo, bucurestean nu sunt, sunt banatean, fiindca m-am nascut in Banat, la Moldova Noua, in Caras. Oricum, am stat prea putin timp la Dinamo. Sangele rosu care l-am avut mi-a fost scos la vizita medicala".

Mihaita a incins fotbalul romanesc

Negocierile interminabile dintre Dinamo si Poli au dovedit ca Plesan e un jucator greu de transferat, fapt confirmat si in urma cu un an si jumatate, cand mijlocasul a fost subiectul unor tratative aprinse intre Universitatea si Steaua, care s-au finalizat cu un esec. Plesan a mai fost protagonistul unui episod ciudat, cand a refuzat sa plece la Dinamo cu "contingentul Netoiu". Pana la urma, fie ca a vrut, fie ca nu, el a ajuns in sos. Stefan cel Mare. El a mai ratat si transferuri la Ajax si Galatasaray. Trenul Timisoara l-a prins pana la urma!

In vara anului 2004, actionarul Universitatii de la acea vreme, Dinel Staicu si finantatorul Stelei, Gigi Becali, anuntasera ca au batut palma pentru transferul lui Plesan de la clubul din Banie in Ghencea, pentru o suma uriasa - 1,5 milioane de dolari - plus trei jucatori, Aliuta, Ogararu si Oprita. Negocierile s-au complicat: bani plus jucatori sau numai bani, variantele au fost numeroase, dar transferul a picat.

In iarna anului 2004, a aparut o oferta de la Galatasaray. Hagi, care pregatea echipa turca, il dorea pe jucator, insa oficialii de la Galatasaray nu erau dispusi sa plateasca cele 2,5 mlioane de euro cerute de Dinel Staicu, pret care i-a indeparat si pe cei de la Ajax.

In cele din urma, "Banderas" a ramas la Craiova, unde a fost partas la retrogradarea echipei. La finalul sezonului 2004/2005, el a fost transferat la Dinamo, de data aceasta fara mari probleme. "Cainii" l-a cumparat pe Plesan la pachet cu alti patru fotbalisti craioveni - Moti, Daouda, Ilie Iordache si Guso.

Bonus personal de 25.000 euro pentru campionat

Pentru Plesan, Poli a platit clubului Dinamo suma de 800.000 de euro. Daca fotbalistul nu se va transfera de la Timisoara in urmatorii cinci ani, "ros-albii" vor ma incasa 500.000 euro. Daca fotbalistul pleaca de la "Chelsea" inainte de acest termen, gruparea din sos. Stefan cel Mare va primi 20% din suma de transfer ce va fi fost obtinuta de banateni. "Plesigol" a semnat un angajament pe patru ani si jumatate cu formatia "mentorului" sau Gica Hagi si va obtine un salariu stagional de 120.000 euro. De asemenea, in caz ca timisorenii vor lua titlul, fotbalistul are un bonus special de 25.000 euro.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.