La 3 luni și jumătate de cind triplul ciștigător al Raliului Dakar, motociclistul francez Richard Sainct, iși găsea sfirșitul in nisipul Africii, in Raliul Faraonilor, deșertul a mai făcut o victimă. Spaniolul Jose Manuel Perez, aflat la a patra participare in Raliul Dakar, a murit ieri, intr-un spital din Alicante, din cauza unei căzături cu motocicleta petrecute joi, pe parcursul etapei a 7-a, dintre Zouerat și Tichit (660 km).
Medicii i-au extirpat părți din splină, ficat și rinichi

"A căzut inainte de primul punct de control, de la km 261", a precizat directorul competiției, Etienne Lavigne, care a adăugat că Perez a rămas sub supraveghere la Zouerat, el a fost operat de medicii de la Fidelia, care se ingrijesc de sănătatea concurenților.

Intervenția s-a derulat in condiții foarte dificile, iar, din cauza faptului că ritmul cardiac al sportivului era foarte scăzut, echipa medicală nu a putut să iși dea decit destul de tirziu acordul pentru transferul său intr-o unitate mai modernă. "In cele din urmă, a fost transportat cu un avion al Armatei mauritaniene de la Zouerat la Nouakchott, iar de acolo la Dakar. Suferise un traumatism abdominal foarte grav, iar in capitala Senegalului a fost necesar să ii fie scos un rinichi și să i se extirpe părți din ficat și splină. Se părea că starea lui se stabilizase, astfel că duminică noapte a fost transferat la Alicante, insă luni dimineață nu a mai putut fi salvat", a mai spus Lavigne.

Promisiune tragică

In viața de zi cu zi, Perez conducea o fabrică de produse chimice, obligațiile profesionale forțindu-l să participe la Raliul Dakar o dată la doi ani. Potrivit unui jurnalist spaniol, el ii promisese soției sale, inainte de plecarea spre actuala ediție, că acesta va fi ultimul Dakar din viața sa. Concursul propriu-zis a continuat ieri cu etapa cea mai dificilă, in jurul localității Atar (499 km), la startul căreia a fost prezent și motociclistul roman Romeo Dunca, aflat pe locul 99 in clasamentul general.