Selectionerul Victor Piturca a declarat ieri, la Casa Fotbalului, ca fostii internationali Gica Popescu si Ionut Lupescu nu ar fi solutii mai bune decat Mircea Sandu pentru conducerea Federatiei Romane de Fotbal (FRF). "Pentru mine nu exista un scandal intre fostii componenti ai nationalei. Este opinia lor, insa eu le recomand tuturor sa munceasca acolo unde sunt, asa este normal. Nu cred ca Ionut Lupescu sau Gica Popescu ar fi solutii mai bune decat Mircea Sandu, care este un presedinte cu mare experienta si care a facut multe pentru fotbalul romanesc, in ciuda lucrurilor negative care sunt scoase in fata", a precizat Piturca.

Va semna contractul

Victor Piturca a spus ca va semna in cel mai scurt timp contractul cu FRF si a apreciat ca se acorda prea multa atentie acestui subiect. "Nu am avut timp pana acum sa semnez contractul cu FRF, am avut foarte multa treaba, dar in perioada imediat urmatoare, azi sau maine (n.r. - luni sau marti), voi face acest lucru. Se face prea mare tam-tam pe problema semnarii. A cazut varianta de contract la care ma gandisem in cazul calificarii la CM 2006 si necalificarii la CE 2008. A fost ideea mea, o simpla discutie, insa obiectivul meu este foarte clar, sa calific nationala la CE 2008", a spus Piturca, care s-a aflat luni la Casa Fotbalului.

Vrea sa-l "intoarca" pe Viorel Moldovan

Selectionerul a precizat ca a discutat cu mai multi jucatori romani care evolueaza in campionatele straine. "Am discutat cu foarte multi jucatori romani din strainatate, imi doresc sa fie sanatosi, pentru ca din acest punct de vedere nu am inceput cu dreptul, dupa accidentarea lui Lobont. Voi sta de vorba in curand si cu Viorel Moldovan, sa vedem ce angajament isi va gasi. Sper sa fie pregatit si sa poata veni din nou la echipa nationala. M-am vazut cu Tiberiu Ghioane, totul este in regula, acum depinde de el si numai de el", a precizat Piturca, care a mentionat ca nu a reusit, in schimb, sa discute cu Adrian Mutu: "Mutu este foarte greu de gasit, l-am sunat sa-i spun ĒLa multi ani!È, dar nu am dat de el. Mutu trece printr-o perioada grea, trebuie sa lupte, sa munceasca, nu are timp sa vina cu nationala in vacanta. Cred ca isi va reveni".
De asemenea, Victor Piturca a mentionat ca deocamdata nu s-a rezolvat problema readucerii lui Dan Apolzan de la Rapid.

Spera sa se inteleaga cu Zenga

Victor Piturca a precizat ca va discuta cu Walter Zenga, cu 7-8 zile inaintea meciului amical cu Slovacia. "Echipa nationala are o singura actiune in aceasta iarna, deci trebuie ca toti jucatorii sa fie prezenti. Cu 7-8 zile inainte de meciul cu Slovacia voi discuta cu Walter Zenga si daca va avea vreo dorinta anume sa pastreze un jucator, nu va fi nici un fel de problema. Steaua are 4-5 jocuri importante, nationala nu prea are meciuri in aceasta perioada, insa nici aceasta partida cu Inter Milano nu este foarte importanta. Oricum, va exista intelegere intre noi", a spus Piturca.