Mircea Lucescu a declarat, la plecarea spre Ucraina, ca Plesan nu va putea fi niciodata acel numar 10 care a fost Hagi. Mihaita Plesan este asteptat astazi de conducerea clubului Galatasaray pentru a semna contractul cu gruparea Cim Bom Bom.

Diferentele dintre Hagi si Plesan sunt extrem de mari. Regele era la 17 ani un fotbalist aproape format, iar la varsta majoratului era deja capitanul nationalei Romaniei, pentru ca la 25 de ani sa joace la Real Madrid. Lucescu considera ca transferul lui Plesan poate valora doua-trei milioane de dolari, doar daca acesta va fi in strainatate, pentru ca in campionatul autohton suma este exagerata. "Depinde unde se vinde Plesan. Daca se vinde afara, poate sa valoreze si doua-trei milioane de dolari, depinde de potentialul echipei care-l solicita. In campionatul intern, eu zic ca aceasta suma este exagerata si poate crea mari probleme", a declarat Lucescu.

Mihaita Plesan este asteptat, astazi, la Istanbul, unde urmeaza sa semneze un contract cu gruparea Galatasaray. Clubul de pe malul Bosforului a decis sa il cheme pe Plesan dupa ce mijlocasul camerunez Alioum Saidou a ajuns la un acord cu FC Nantes in vederea unui transfer. Plesan se va deplasa in Antalya pentru a se alatura lotului antrenat de Gheorghe Hagi, imediat dupa ce va semna contractul cu Galatasaray.

Criza de fundasi in Europa

Comentand transferul lui Cristian Irimia la rivala Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a declarat ca este foarte bine ca fotbalul romanesc este apreciat si in alte campionate. "Jucatorii nostri au un nivel ridicat si sunt solicitati mai ales in partea aceasta a Europei", a sups tehnicianul formatiei Sahtior Donetk, mentionand totodata ca in momentul de fata in Europa se duce lipsa de fundasi. "Sa faci transferuri cu jucatori care au fost accidentati si sunt in perioada de recuperare este destul de riscant. Chivu, Mutu, Lobont sau Pancu sunt fotbalisti care, chiar daca au avut o perioada mai slaba, e normal sa fie cautati, deoarece se stie la ce nivel de performanta pot ajunge. In momentul de fata, in Europa, se duce lipsa de aparatori. Faptul ca un jucator ca Samuel este dorit in continuare dupa o perioada foarte slaba la Real Madrid spune foarte multe".

Tot ieri au plecat spre Ucraina si cei trei fotbalisti romani care evolueaza la Sahtior Donetk: Cosmin Barcauan, Flavius Stoican, Razvan Rat. "Noi fara fotbal nu putem trai. Este cazul sa ne intoarcem si sa ne apucam de treaba", a mai precizat Barcauan. Lucescu considera ca Sahtior are prima sansa la cucerirea titlului, mai ales ca partida cu Dinamo Kiev ce va decide soarta campionatului se va desfasura la Donetk. "Noi plecam cu prima sansa, tinand cont de faptul ca avem un punct avans si jucam cu Dinamo Kiev pe teren propriu, iar eu sper ca cele sase luni petrecute impreuna o sa ne ajute sa perfectionam jocul", a mai declarat Lucescu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.